ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παγκοσμίου κύρους ειδικοί επιστήμονες στην Κρήτη για την υπόθεση του Στιβεν Κουκ

0

Δύο ανθρωπολόγοι παγκοσμίου κύρους επιστρατεύτηκαν από τη Σκότλαντ Γιαρντ προκειμένου με την εμπειρία τους και την επιστημονική τους κατάρτιση να βοηθήσουν στις έρευνες για τη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 20χρονου Steven Cook.

Μετά το πράσινο φως που δόθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη και την ΕΛ.ΑΣ, πολυμελές κλιμάκιο Βρετανών αξιωματικών και επιστημόνων κατέφθασε στην Κρήτη, για να ξεκινήσουν οι έρευνες στον τόπο ανεύρεσης του σκελετού του 20χρονου Βρετανού, τα

ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από περίπου 12 χρόνια. Το πηγάδι όπου βρέθηκαν τα ανθρώπινα οστά, δίπλα στο νεκροταφείο των Μαλίων, έχει πλέον αποκλειστεί από τους Βρετανούς αστυνομικούς ώστε από σήμερα να προχωρήσουν απερίσπαστοι στο έργο τους. Μάλιστα για να προστατεύσουν τις κινήσεις τους από τα δημοσιογραφικά φλας κάλυψαν περιμετρικά τον χώρο με σκουρόχρωμο νάιλον, υψώνοντας ουσιαστικά ένα αυτοσχέδιο τείχος.

Το σκηνικό που από χθες έχει στηθεί στην περιοχή παραπέμπει εν πολλοίς, αλλά σε μικρότερη κλίμακα, σε εκείνο που είχε διαμορφωθεί στην Κω, στο πλαίσιο των ερευνών της Σκότλαντ Γιαρντ για τον μικρό Μπεν Νίνταμ. Με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας οι Βρετανοί θα προχωρήσουν σήμερα σε νέα ανασκαφή στον πάτο του πηγαδιού. Ζητούμενο είναι να βρεθούν τα οστά που δεν έχουν εντοπιστεί και να συμπληρωθεί το παζλ των ευρημάτων. Πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι για τις έρευνες βρίσκονται στην Κρήτη κορυφαίοι στο είδος τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε αμέτρητες υποθέσεις με τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Η δουλειά που ήδη έχει γίνει από την ιατροδικαστή Ηρακλείου Δέσποινα Νάθενα είναι εξαιρετική και αυτό είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν δια ζώσης οι Βρετανοί αξιωματικοί, οι οποίοι βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές είναι να μπορέσουν με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτουν να βρουν τα ευρήματα εκείνα που θα αποκαλύψουν τι μπορεί να συνέβη στον 20χρονο Steven τη μοιραία νύχτα της εξαφάνισής του, την πρώτη νύχτα των διακοπών του στα Μάλια. Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στα ιατροδικαστικά πορίσματα που θα συντάξουν οι ελληνικές και βρετανικές αρχές, τα οποία θα τεθούν στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Δολοφονία ή ατύχημα;

Κατά την πολυετή διαδρομή των ερευνών μέχρι και τον εντοπισμό του σκελετού στο πηγάδι, δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν

ανώνυμα e-mail και επιστολές για την υπόθεση με τους συντάκτες να μιλούν για δολοφονική ενέργεια.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν και εκείνη που αφορούσε το ανώνυμο e-mail που είχε σταλεί από άτομο το οποίο υποδείκνυε ως χώρο ταφής του Steven χωράφι κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν τα οστά του.

Το άτομο αυτό έδινε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του 20χρονου από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων.

Η πληροφορία ελέγχθηκε από τις αστυνομικές αρχές όμως δεν επαληθεύτηκαν τα όσα ισχυριζόταν στην ανώνυμη επιστολή του ο συντάκτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ