ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παρουσιάστηκε στο Σπήλι η μελέτη για το Νότιο Οδικό Άξονα

0

Η μελέτη του Νότιου Οδικού Άξονα Ν. Ρεθύμνου παρουσιάστηκε σήμερα στο Σπήλι στο χώρο του Δημαρχείου από τους μελετητές του έργου κ. Δημήτρη Αναγνωστόπουλο και κ Στέλλα Παπανικολάου. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών η Αντιπεριφερειάρχης κ Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Γιάννης Ταταράκης, οι Περιφεριακοί Σύμβουλοι κ. Νίκος Κακογιαννάκης, κ. Γιάννης Παρασύρης και κ. Κώστας Δανδουλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Επίσης από την πλευρά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης  παρόντες  ήταν ο κ Παπαδάκης Γιώργος Γενικός Διευθυντής Περιφερειας Κρήτης, κ. Ιερωνυμάκη Καίτη Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης, κ Ρανουτσάκη Ελένη Διευθύντρια Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ρεθύμνου, κ Παπαναστασίου Μαρία Επιβλέπων Μηχανικός και ο κ. Νίκος Βότζογλου από την Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ρεθύμνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ Μαίρη Λιονή δήλωσε σχετικά:

«Παρουσιάστηκε σήμερα μελέτη του Νότιου Οδικού Άξονα του Ν. Ρεθύμνης και συγκεκριμένα η ολοκληρωμένη μελέτη του τμήματος Παλέ-Σπηλί, η μελέτη του τμήματος Σπήλι – Άγιος Δημήτριος (Αγία Γαλήνη) η οποία ολοκληρώνεται και ο βοηθητικός άξονας  Ροδάκινο-Σακτούρια-Κρύα Βρύση που ρίσκεται στην φάση της προμελέτης ενώ έχει γίνει η χωροθέτηση. Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν μια στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Κρήτης η οποία παρά την οικονομική δυσχέρεια προχώρησε στην χρηματοδότηση της  συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκ ευρώ. Σαν Περιφέρεια Κρήτης πιστεύουμε ότι ο Νότιος Οδικός Άξονας ή Αγιοβασιλιώτικός δρόμος όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι μαζί με τον βοηθητικό άξονα αποτελεί το πλέον αναπτυξιακό έργο του νομού αλλάζοντας πλήρως το οδικό χάρτη του. Στο χωροταξικό σχέδιο της Περιφέρειας έχει χαρακτηριστεί σαν διευρωπαϊκό δίκτυο που σημαίνει ότι μπορούν να εξασφαλιστούν οι χρηματοδοτήσεις του μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αποφασίσαμε λοιπόν να χρηματοδοτήσουμε την συγκεκριμένη μελέτη αντί να κάνουμε έργα βιτρίνας με περιορισμένη αναπτυξιακή προοπτική. Επίσης το προσεχές διάστημα θα ενεργοποιηθεί η πρόσκληση του νέου ΕΣΠΑ για την έγκριση του νέου οδικού τμήματος Αρμένοι-Μπαλέ μήκους 10 χιλιομέτρων»

Ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου από την πλευρά του ανέφερε:

«Θα ήθελα από την πλευρά μου τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαίρη Λιονή και τον συντοπίτης μας κ. Νίκο Κακογιαννάκη για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη ενός πάγιου και χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας διασφαλίζοντας  την χρηματοδότηση των μελετών. Για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή απέδειξε ότι ξέρει να  ιεραρχεί τις ανάγκες του τόπου μας και επενδύει σε έργα με σημαντικό οικονομικό πολλαπλασιαστή. Ο Νότιος Οδικός Άξονας και τα βοηθητικά δίκτυα θα δώσουν μία νέα αναπτυξιακή ώθηση στον τόπο μας. Μετά την ολοκλήρωση του έργου ο χρόνος μετακίνησης από την πόλη του Ρεθύμνου στα χωριά μας μειώνεται σημαντικά ενώ βελτιώνεται η οδική ασφάλεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η αστικοποίηση των νέων μας, ενώ θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η επισκεψιμότητα της νότιας πλευράς του Νομού μας θέτοντας σε αναπτυξιακή τροχιά τον Δήμο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παριστάμενους και βέβαια του μελετητές για την άψογη παρουσίαση.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ