ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Απονομή Βεβαιώσεων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα

0

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Τετάρτη 8 Μαρτίου, απονεμήθηκαν οι Βεβαιώσεις παρακολούθησης σε 150 καταρτιζόμενους του τουριστικού τομέα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τα προγράμματα του Λογαριασμού Απασχόλησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ 1-25) του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ),  που υλοποιήθηκαν από το Κ.Ε.ΚΑ.Π.Ε.Ρ.- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε συνεργασία με την  Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Ξένιος Ζευς» και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Ειδικότερα οι καταρτιζόμενοι συμμετείχαν σε προγράμματα που εξειδικεύονταν σε: Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων – HACCP, Αγγλική ορολογία στην εξυπηρέτηση πελατών, Υγιεινή και Ασφάλεια, Τροφίμων και Εργασίας, Παραδοσιακή κουζίνα – Μαγειρική, BARΤENDER–SERVIS, Στέλεχος υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων, Γαλλικά τουριστική ορολογία.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ανάγκη του ανθρώπου για συνεχή αναζήτηση και αυτοανακάλυψη της γνώσης, βελτιώνοντας όχι μόνο τις δεξιότητες και της ικανότητες του, αλλά κυρίως μέσω της εσωτερικής επένδυσης στον ίδιο του τον εαυτό με στόχο να γίνει ακόμα καλύτερος αποτελώντας πρότυπο και δίδοντας κίνητρα στα ίδια του τα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων κ. Μανόλης Περάκης και δικαιούχος φορέας των προγραμμάτων, επεσήμανε ότι ο τουριστικός τομέας συνεχώς μεταβάλλεται απαιτώντας στελέχη και εργαζόμενους, που να ανταποκρίνονται στις μεταβολές της τουριστικής αγοράς εργασίας και  σ’ αυτό τον προσανατολισμό η Ένωση έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια. Επιπρόσθετα, στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων προγραμμάτων και στην ιδιαίτερα απαιτητική προσπάθεια που απαιτείται για την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή κατά την ομιλία της, τόνισε  το συλλογικό χαρακτήρα αυτής της εκπαιδευτικής προσπάθειας  και παράλληλα το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας, που χαρακτηρίζει κάθε πρωτοβουλία της Π.Ε Ρεθύμνης και της Περιφέρειας Κρήτης. Στόχος είναι να κάθε χρόνο το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο να εμπλουτίζεται με νέα εκπαιδευτικά πεδία, που να ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων και επεσήμανε ότι η προσπάθεια αυτή διάχυσης της γνώσης θα συνεχισθεί σ’ όσο το δυνατόν ευρύτερες ομάδες πληθυσμού, συμβάλλοντας στη βελτίωση της  πρόσβασης των εργαζομένων στην τοπική αγορά εργασίας.  Τελειώνοντας, επεσήμανε ότι ««Η μόνη επένδυση που δεν χάνει την αξία της στο χρόνο είναι η επένδυση στη γνώση».

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κ. Δαράκης Μιχαήλ αναφέρθηκε στο αυξημένο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και στο διαμορφούμενο εκπαιδευτικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων, ένδειξη του πολύ υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης και κατάρτισης, που χαρακτηρίζει την εκπαιδευτική αυτή προσπάθεια. Παράλληλα, ανέφερε ότι η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση και η μάθηση για ενήλικες παρέχονται σε διάφορα περιβάλλοντα και σε ποικίλες μορφές. Για να γίνουν αλλαγές, που θα κάνουν ελκυστικότερες και ευκολότερα προσβάσιμες αυτές τις μαθησιακές ευκαιρίες για όλους τους ενήλικες, χρειάζεται επικοινωνία, συντονισμός και συνοχή σε εθνικό, διακρατικό, περιφερειακό, τοπικό και διακλαδικό επίπεδο, με συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων. Σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή διαδραματίζουν οι κοινωνικοί εταίροι: είναι στην καταλληλότερη θέση για να ενθαρρύνουν τη μάθηση στον εργασιακό χώρο, και να προωθήσουν συστήματα οργάνωσης της εργασίας και του ωραρίου που να διευκολύνουν τη συμμετοχή ενηλίκων στη συνεχιζόμενη κατάρτιση.

Τέλος την εκδήλωση χαιρέτισαν και ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ρεθύμνης κ. Κοσμάς Περπιράκης και o Πρόεδρος του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης κ. Στεφανάκης Αλέξανδρος, ενώ παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παρασύρης, η Γ.Γ του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου κα Σταγάκη Αρετήη εκπρόσωπος του γραφείου ΕΟΤ στο Ρέθυμνο κα Γανταδάκη-Γιουκάκη Όλγα, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Κώστας Νικολιδάκης και εκπαιδευτές των προγραμμάτων.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Πίτερης Χαράλαμπος-Νικόλαος Δ/ντής Κατάρτισης του ΚΕΚΑΠΕΡ, ενώ υπεύθυνοι της Οργάνωσης ήταν ο κ. Νικολουδάκης Γεώργιος, υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης των προγραμμάτων και η κα Άργη Περάκη, γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων «Ξένιος Ζευς»..

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ