ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΕΛΛΑΔΑ

Το όνομα του Βασίλη Κικίλια στον φάκελο - βόμβα του ΔΝΤ

0

Το όνομα του εκπροσώπου της ΝΔ, είχε όπως αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο φάκελος ο οποίος εστάλη στην ευρωπαϊκή έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια υπάλληλος.

Ο κ. Τόσκας και όπως είπε στον ΑΝΤ1, έχει ήδη ενημερώσει τον κ. Κικίλια, ενώ σχετικά με τη διεύθυνση φαίνεται να ήταν από το παλιό πολιτικό γραφείο του εκπροσώπου της ΝΔ.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι δράστες αυτών των ενεργειών χρησιμοποιούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων κατά την αποστολή των δεμάτων ως «ενέργεια προσβολής κατ' αυτούς του πολιτικού συστήματος» όπως είπε και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο κ.Τόσκας ανέφερε επίσης πως είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν το τι έγινε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου .

Ως παραλήπτης του δέματα στο Παρίσι φέρεται ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Την ίδια στιγμή υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν από την αστυνομία μετά την έκρηξη του στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπως δήλωσε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.«Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής και ειδικότερα στις 8:00 ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Κων. Τσουβάλα και αμέσως μετά θα δει τον κ. Τόσκα.

Η έκρηξη

Η παγιδευμένη επιστολή που εξερράγη σήμερα στα γραφεία στο Παρίσι του ΔΝΤ και τραυμάτισε μια διοικητική υπάλληλο, μια ενέργεια την οποία ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε αμέσως «επίθεση».

«Είμαστε ακόμη αντιμέτωποι με μια επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη απέναντι σε ένα παγιδευμένο δέμα», δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ η Κριστίν Λαγκάρντ, διευθύντρια του ΔΝΤ, καταδίκασε από την πλευρά της μια «δειλή πράξη βίας».

«Είμαστε πάντα στο στόχαστρο. Εδώ, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά βρίσκεται στη Γαλλία, είναι η Γαλλία (…) Μας αφορά άμεσα», δήλωσε στο περιθώριο μιας επίσκεψης.

«Υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσα ότι πρέπει να παραταθεί έως τις 15 Ιουλίου», υπενθύμισε.

Η έκρηξη του παγιδευμένου δέματος στην έδρα του ΔΝΤ «τραυμάτισε ελαφρά» στα χέρια και στο πρόσωπο τη γραμματέα που βρισκόταν στο γραφείο, σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο εκρηκτικός μηχανισμός μπορεί να ήταν βαρελότο. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους μετά την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Η διεύθυνση κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο του ΔΝΤ, στο κέντρο του Παρισιού, όχι μακριά από την Αψίδα του Θριάμβου, κοντά στα Ηλύσια Πεδία.

«Ο στόχος και ο τρόπος λειτουργίας» καθιστά αυτή τη σύνδεση «λογική» δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Συνεργασία Ελληνικών - Γαλλικών αρχών

Νωρίτερα,  οι Γάλλοι έστειλαν στην Ελληνική Αστυνομία δύο φωτογραφίες από τον τόπο της έκρηξης στο Παρίσι, μετά από αίτημα μέσω του αστυνομικού συνδέσμου στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστεί και από εδώ.

Όπως έγινε γνωστό, οι φωτογραφίες δείχνουν το δωμάτιο στο οποίο εξερράγη ο παγιδευμένος φάκελος, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας διοικητικής υπαλλήλου του ΔΝΤ, στα χέρια και στο πρόσωπο.

Στις φωτογραφίες φαίνονται σκορπισμένα έγγραφα στον χώρο της έκρηξης και μια μικρή αναστάτωση, αλλά δεν υπάρχει ο φάκελος, ο οποίος έχει διαλυθεί και δεν φαίνεται από που έχει σταλεί.

Έτσι, αναμένεται να προχωρήσει η έρευνα των γαλλικών αρχών, προκειμένου να απαντηθούν τα καυτά ερωτήματα, που έχουν γίνει πιο έντονα μετά και την ανακοίνωση της Συνωμοσίας της Φωτιάς.

Η ανακοίνωση, εκτός από την ανάληψη ευθύνης για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε, που ανέγραφε ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, κάνει αναφορά για την δημιουργία «διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της FAI και της ΣΠΦ σε δεκάδες χώρες» και υπογραμμίζει: «Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα, να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ, μέσω των οποίων ταχυδρομήθηκε ο φάκελος, ερευνούν για να διαπιστώσουν αν έχουν σταλεί και άλλοι φάκελοι, εκτός από αυτόν στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί, δεν αποκλείουν κάτι τέτοιο, έχοντας και την εμπειρία του 2010, που η ίδια οργάνωση είχε στείλει φακέλους σε πολιτικά πρόσωπα στην Ευρώπη, εκ των οποίων ένας εντοπίστηκε στην Καγκελαρία στο Βερολίνο και προοριζόταν για την Άγγελα Μέρκελ και ένας στο αεροδρόμιο της Ρώμης, με προορισμό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Τότε είχαν σταλεί και άλλοι φάκελοι, οι οποίοι εντοπίστηκαν στην Ελλάδα πριν φύγουν, μεταξύ των οποίων και ένας για τον κ. Σαρκοζί στο Παρίσι.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.

Επιβάλλεται, να αποδωθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη.

Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα - βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε:

Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ