ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης από το σύλλογο γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό

0

Ο Σύλλογος γονέων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού (2 Απριλίου) πραγματοποίησε με επιτυχία τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο TEACCH στις 7-8-9 Απριλίου 2017.  Εισηγήτρια του σεμιναρίου ήταν η Παιδοψυχίατρος και Υπεύθυνη για την Ελλάδα εκπαιδεύτρια TEAACH Κα Βάγια Παπαγεωργίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των γονέων των παιδιών μας αλλά και εκπαιδευτικών και φοιτητών της Κρήτης στην έγκυρη, διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο παρέμβασης TΕΑCCH σε άτομα με αυτισμό. Ακολούθησε ημερίδα,  στο Σπίτι του Πολιτισμού,  στις 9 Απριλίου 2017 στο Ρέθυμνο. Στην Ημερίδα αναλύθηκε το θέμα :Διαχείριση προκλητικών συμπεριφορών –  Επίλυση προβλημάτων στο Αυτισμό και έγινε παρουσίαση δομημένου ημερήσιου προγράμματος για παιδί με αυτισμό .

Η κοινωνική δράση του Συλλόγου  γονέων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου  είναι αισθητή με σειρά εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ημερίδων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης καθώς και συνεργασίες με φορείς κάθε χρόνο. Έτσι και φέτος!

Η στήριξη όλων στις δράσεις του συλλόγου μας είναι ουσιαστική για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα  παιδιά και τους εφήβους με αυτισμό και τις οικογένειες τους.

Εκ μέρους του ΔΣ και των γονέων του Συλλόγου αλλά και των επαγγελματιών του  Κέντρου Δημιουργικής  Απασχόλησης - ΑμεΑ ΄΄ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ΄΄, ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που με την ευγενική  κοινωνική σας ανταπόκριση και προσφορά συμβάλλατε στην ομαλή και επιτυχή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού σεμιναρίου και της ημερίδας που πραγματοποιήσαμε στο Νομό.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε:

Το Δήμο Ρεθύμνου για το  Σπίτι του Πολιτισμού

Τα supermarket ΣΥΝ.ΚΑ

Την εταιρεία ΚΟΥΚΛΙΝΟΣ – Προϊόντα ζύμης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Ειδικό σχολείο Ρεθύμνου

Το Νοσοκομείο και το  ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ