Κρήτη: Μόνο καλά τα μηνύματα για τον τουρισμό από τις προκρατήσεις

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η τουριστική σεζόν τον Απρίλιο όπου χιλιάδες τουρίστες έφθασαν στο νησί μας λόγω και του Πάσχα και όχι μόνο ενώ ακόμα καλύτερα αναμένεται να πάει ο Μάιος καθώς οι προκρατήσεις δείχνουν ότι φέτος θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες σε σχέση με πέρυσι.
Όπως όλα δείχνουν οι εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων που έκαναν λόγο για μια τουριστική χρονιά καλύτερη των τελευταίων χρόνων στο νησί μας φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται στο ξεκίνημα της τουριστικής χρονιάς στην Κρήτη.

Σύμφωνα με παράγοντες του τουρισμού, οι πληρότητες τις τελευταίες ημέρες λόγω και του Πάσχα που γιορτάσαμε  πριν από λίγες ημέρες  αγγίζουν περίπου το 60-80% ενώ ακόμα καλύτερα αναμένεται να πάνε τον Μάιο  τον Ιούνιο αλλά και τον Ιούλιο, όπως φαίνεται από τις προκρατήσεις.

Καθημερινά γίνονται  κρατήσεις κυρίως από Γερμανούς αλλά και Ισραηλινούς ενώ και φέτος την Κρήτη προτιμούν οι Βρετανοί και οι Γάλλοι ενώ  χθες έφθασαν και οι πρώτοι Ρώσοι για τη φετινή σεζόν στην Κρήτη με πτήση τσάρτερ.

Μάλιστα αξίζει να τονιστεί ότι οι Γερμανοί οι Βρετανοί και οι Γάλλοι επιλέγουν να παραμείνουν στο νησί μας από μια εβδομάδα έως 14 ημέρες ενώ οι τουρίστες από το Ισραήλ έρχονται για λιγότερες μέρες και πιο συγκεκριμένα για 3ήμερα ή 4ημερα.

Να σημειωθεί ότι ήδη ,περίπου το 70% των ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αλλά και στην περιοχή του Ανισαρά έχουν  ανοίξει ενώ και στην Π.Ε Λασιθίου  πάνω από το 80% των ξενοδοχειακών μονάδων άνοιξαν λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. Μάλιστα στην περιοχή της Ελούντας έχουν ανοίξει όλα τα μεγάλα  ξενοδοχεία αλλά και στον  Άγιο Νικόλαο  τα περισσότερα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες να υποδέχονται τουρίστες.

Σύμφωνα εξάλλου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λασιθίου Μανώλη Βαρκαράκη, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και τα μικρότερα ξενοδοχεία. Ήδη όπως επισημαίνει,  ο Απρίλιος είναι περίπου 15% πάνω σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα  πέρυσι και  μάλιστα όπως διευκρινίζει  το Πάσχα η κίνηση στα ξενοδοχεία πήγε πολύ καλύτερα φέτος.

ekriti.gr

Σχετικά άρθρα