ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Θρήνος στο Ρέθυμνο για τον Υποστράτηγο Τζανιδάκη

0

Θρηνεί το Ρέθυμνο τον χαμό του 55χρονου Υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη από την Ελεύθερνα, που έχασε τη ζωή του το πρωί στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Ελασσόνα.

Γονείς του ήταν ο Απόστολος και η Ελένη Τζανιδάκη. Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Απόστολο, οι οποίοι υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.  Ζούσε στην Αθήνα.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.

Υπήρξε Αξιωματικός στα τεθωρακισμένα, υπηρέτησε σε μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα, επίσης στο ΓΕΣ και στο ΝΑΤΟ για αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί πραγματοποιούσε την πρώτη του έξοδο για επιθεώρηση στα φυλάκια ευθύνης του μετά την πρόσφατη προαγωγή του στον βαθμό του Υποστρατήγου και την τοποθέτηση του ως υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα kozanilife.gr λένε ότι το ελικόπτερο τύπου Χιούι έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ, χωρίς να διευκρινίζεται αν η συντριβή του UH-1H επήλθε ως αποτέλεσμα της επαφής με καλώδια ή αν το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια ενώ έπεφτε.

Η ιστοσελίδα kozanilife.gr αναφέρει ότι οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το ελικόπτερο νωρίς το πρωί και μετά από λίγο η περιοχή δεν είχε ρεύμα.

Ο εκλιπών διατηρούσε στενές σχέσεις με την ιδιαίτερη πατρίδα του και την ευρύτερη περιοχή και πριν λίγες ημέρες εόρτασε το Πάσχα στην Ελεύθερνα με συγγενείς και φίλους.

 

Μάλιστα κάθε χρόνο πραγματοποιούσε το τάμα του στον Ναό της Αναλήψεως στην Κυριάννα Ρεθύμνου από όπου και το φωτογραφικό υλικό από την παρέα με φίλους και συγγενείς που ακολούθησε της περσινής Θείας Λειτουργίας, που έμελλε να είναι και η τελευταία φορά που επιτελούσε το θρησκευτικό του τάμα.  

 

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ