ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
LIFESTYLE

Ξεσπάει ο Γιάννης Κότσιρας: Δεν υπάρχει πολιτικός που να μη μας κορόιδεψε

0

Ο τίτλος του νέου άλμπουμ του Γιάννη Κότσιρα αναφέρεται σ' έναν Ψεύτη καιρό. Μιλώντας, δε, στο Έθνος, δηλώνει ότι ως πολίτης, νιώθει πως του έχουν πει ψέματα και τον έχουν γελάσει.

«Σαφέστατα. Νιώθω γελασμένος απ' όλα τα πολιτικά κόμματα και απ' όλα τα οράματα που έπλασαν. Και εννοώ το συνολικό όραμα της ενωμένης Ευρώπης, που ξεκίνησε από το 1981, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν μια τεράστια πλάνη και έχει φθάσει σήμερα στο σημείο να είναι ένα προτεκτοράτο της Γερμανίας με μία οικονομική πολιτική την οποία όλοι εμείς πληρώνουμε πολύ ακριβά. Προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει πολιτικός στην Ελλάδα που να μη μας κορόιδεψε».

Απέναντι σε όλη αυτή την προσχεδιασμένη πορεία ο απλός κόσμος έχει περιθώρια αντίδρασης;

«Περιθώρια αντίδρασης υπάρχουν μόνο αν καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας. Ζούμε μέσα στον φόβο, στο σοκ και το δέος. Οταν σταματήσουμε να είμαστε τρομολάγνοι, ευρωπαιολάγνοι και ευρωλάγνοι, ίσως τότε καταφέρουμε να τα δούμε όλα με άλλο μάτι και να πορευτούμε με στόχο το καλό της δικής μας χώρας.»

Εσάς δεν σας δημιουργεί ανησυχία η ιδέα μιας Ελλάδας εκτός Ευρώπης;

«Ούτως ή άλλως δεν υπάρχει κανείς για να μου πει τι θα συμβεί αν μείνουμε στην Ευρώπη. Αν μπορεί κάποιος να μου δώσει πειστικούς λόγους για τους οποίους πρέπει να μείνουμε στην Ευρώπη, εγώ ευχαρίστως να το ξανασκεφτώ και να αλλάξω γνώμη».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ