ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Πρόστιμο 10.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ Αμαρίου

0

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ «ΑΜΑΡΙ Α.Ε.»

Πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επέβαλε η Περιφέρεια Κρήτης στην «Αμάρι Α.Ε.» μετά τους ελέγχους που έγιναν στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Αμαρίου και διαπιστώθηκαν διαρροές στραγγισμάτων.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από αιφνίδια επίσκεψη κλιμακίου συναρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας, που διαπίστωσε εκτεταμένη ρύπανση της περιοχής λειτουργίας του ΧΥΤΑ από τα στραγγίσματα.

Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός στην εφημερίδα μας, δήλωσε, ότι το πρόβλημα προέκυψε πριν μερικές εβδομάδες κατά την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, που προκάλεσαν ζημιά στον μηχανισμό διαχείρισης των στραγγισμάτων. Όπως ο ίδιος δήλωσε, όταν το κλιμάκιο επισκέφθηκε τον ΧΥΤΑ, διαπίστωσε, πως ναι μεν είχε σημειωθεί διαρροή, ωστόσο, τα συνεργεία επισκευής του σπασμένου αγωγού βρισκόταν εκεί και εργάζονταν για την επιδιόρθωση του.

«Η ζημιά αποκαταστάθηκε την ίδια ημέρα» δήλωσε ο κ. Μουρτζανός για να επισημάνει, ότι «το γνώριζαν στην Περιφέρεια,  ότι επιδιορθώσαμε τη βλάβη αυθημερόν. Για αυτό και θεωρούμε πως είναι υπερβολή η επιβολή του προστίμου, για το οποίο θα κινηθούμε νομικά ώστε να αρθεί.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ