ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

0

Μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν αυτές τις ημέρες χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες της Κρήτης που είχανπρογραμματίσει να εκδράμουν τις ημέρες της Πασχαλιάς.

Η κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων τους έκανε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, δεδομένου ότι η βενζίνη στην Κρήτη, πωλείται σχεδόν κατά 10 λεπτά ακριβότερη σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας!

Στα Χανιά μάλιστα το "καπέλο" είναι 7 με 8 λεπτά, ενώ στο Ρέθυμνο ο καταναλωτής πληρώνει περίπου 5 λεπτά παραπάνω.

Ο Στέλιος είναι ένας από τους χιλιάδες επισκέπτες της Κρήτης, που αυτές τις ημέρες βρέθηκε στο Ρέθυμνο για τις γιορτές. Σήμερα όμως, δεν πίστευε στα μάτια του, όταν πήγε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του. Οι τιμές των καυσίμων, μας λέει, έχουν ξεφύγει προς τα πάνω.

Στο ίδιο έργο θεατής και ο Γιώργος που ήρθε από το Βόλο. Η τιμή της αμόλυβδης στην πόλη του Ρεθύμνου, τον ανάγκασε να περιορίσει τις μετακινήσεις του.

Λίγο πριν την Μεγαλοβδομάδα οι τιμές καυσίμων εκτοξεύτηκαν στα ύψη στην Κρήτη και δει σε Χανιά και Ρέθυμνο, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών στο πετρέλαιο.

Οι καταναλωτές σφίγγουν συνεχώς το ζωνάρι για να τα φέρουν βόλτα, αφού, όπως λένε και το αυτοκίνητο στις μέρες μας έχει γίνει είδος πολυτελείας.

Στο νομό Χανίων η βενζίνη κυμαίνεται από 1,54 ευρώ το λίτρο έως 1,65 με μέσο όρο 1,60 ευρώ το λίτρο.

Στο Ρέθυμνο, κυμαίνεται από 1,58 ευρώ το λίτρο έως 1,62, ενώ το πετρέλαιο κίνησης πωλείται από 1,28 έως 1,30 ευρώ το λίτρο.

Οι μόνοι πάντως που δεν γκρινιάζουν με τις ανοδικές τάσεις που καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων είναι οι αλλοδαποί επισκέπτες, οι οποίοι πολύ άπλα έχουν άγνοια για το τι γίνεται στην Ελλάδα….

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ