ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Ρέθυμνο αποχαιρετά τον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη

0

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ

Η εθνική τραγωδία που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα ολόκληρη, με τον χαμό τεσσάρων στελεχών, έβαψε στα μαύρα και την  Ελεύθερνα  Ρεθύμνου, τόπο καταγωγής του υποδιοικητή της 1ης Στρατιάς, υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη.

Οι κάτοικοι του χωριού, οι συγγενείς και οι φίλοι του ανώτατου αξιωματικού συγκλονίστηκαν από τη θλιβερή είδηση, καθώς μόλις τη Δευτέρα του Πάσχα, ο Ιωάννης Τζανιδάκης και η σύζυγός του, ήταν μαζί με συγγενείς και φίλους στο γλέντι που είχε στηθεί στο χωριό.

Στο γλέντι αυτό εόρτασαν μαζί με το Πάσχα και την πρόσφατη προαγωγή του, καθώς ο Ι. Τζανιδάκης είχε προαχθεί μόλις τον περασμένο Μάρτιο σε υποστράτηγο και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

* Οι φωτογραφίες είναι από το γλέντι που έγινε τη τη Δευτέρα του Πάσχα στην Ελεύθερνα

Αύριο η κηδεία στην γενέτειρα του

Το τελευταίο αντίο στον υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη θα πουν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί με C130 στο Ρέθυμνο, ενώ η κηδεία του κρητικού στρατιωτικού θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα.

Τα προφητικά λόγια του Υποστράτηγου

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα απόσπασμα από ομιλία του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, (Ημερήσια Διαταγή) ως Ταξίαρχου κατά την ανάληψη καθηκόντων του, πριν από τρία χρόνια, στη Διοίκηση της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου.

Τα λόγια αποδείχτηκαν  προφητικά καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ως πρώτιστο καθήκον, αισθάνομαι την ιερή υποχρέωση να υποκλιθώ με σεβασμό στις πολεμικές μας σημαίες και να αποτίσω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς νεκρούς μας καθώς επίσης και στους πεσόντες, σε ειρηνική περίοδο, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της ταξιαρχίας, αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος για τη μεγάλη αυτή τιμή! Έχω πλήρη συναίσθηση των ευθυνών που επωμίστηκα έναντι της Πατρίδος αλλά και απέναντί σας και σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω, με τη βοήθεια του Θεού, να ανταποκριθώ πλήρως στα καθήκοντά μου…».

Και πρόσθεσε: «Η ασφάλεια του προσωπικού και ο μηδενισμός των κάθε μορφής και φύσεως ατυχημάτων θα πρέπει να αποτελέσει στόχο πρώτης προτεραιότητος. Είμαστε λίγοι. Ας μη γινόμαστε, χωρίς λόγο, λιγότεροι»! 

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Ο κ. Καμμένος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστα Δουζίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας  και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των εκλιπόντων στρατιωτικών.

Βιογραφικό

Ο Ιωάννης Τζανιδάκης αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).

Υπηρέτησε σε πολλές Μονάδες, διακρινόταν για τη μόρφωσή του, τη στρατιωτική του επάρκεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Διετέλεσε Υπασπιστής του Λασιθιώτη υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009

Τον περασμένο Μάρτιο, στις Κρίσεις των Αξιωματικών, είχε προαχθεί σε Υποστράτηγο και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, με διοικητή τον επίσης Κρητικό (κατάγεται από το Ηράκλειο) αντιστράτηγο (ΠΒ) Δημόκριτο Ζερβάκη.

 

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ