ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Φιάσκο με τα έργα στην οδό Αρκαδίου

0

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΩΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ

Σε φιάσκο άνευ προηγουμένου εξελίχθηκαν τα έργα στην οδό Αρκαδίου αφού όπως ανοίχθηκαν τα χαντάκια για να περάσουν τα αναβαθμισμένα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι και κλείνουν.

Όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Ρεθύμνου με επίκεντρο το αίτημα των καταστηματαρχών για άμεση ολοκλήρωση των εργασιών και αποκατάσταση της οδού πριν το Πάσχα, τα έργα σταματούν οριστικά. Οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ ανακοίνωσαν,  ότι το έργο διακόπτεται, λόγω του ότι διαπιστώθηκε από τα τεχνικά τους κλιμάκια, πως δεν πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας! Ανακάλυψαν, δηλαδή, εκ των υστέρων, ότι  τα υφιστάμενα δίκτυα  δεν ήταν του προβλεπόμενου βάθους με αποτέλεσμα  να θεωρούνται ανασφαλή. Όπως, τόνισαν, τα υπάρχοντα δίκτυα της ΔΕΗ δεν αφήνουν το προβλεπόμενο όριο ασφαλείας γιατί βρίσκονται σε σημεία πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους και ενέχεται ο κίνδυνος να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή υλοποίησης του έργου.

Τα συνεργεία, λοιπόν, δεν επιστρέφουν για την ολοκλήρωση των εργασιών αλλά για την αποκατάσταση της οδού, η οποία ανασκάφθηκε από το ύψος της οδού Βάρδα Καλλέργη έως την συμβολή της με την πλατεία Μητροπόλεως. Οι καταστηματάρχες, έχοντας ήδη διαμαρτυρηθεί έντονα για τις καθυστερήσεις και την αργοπορία των συνεργείων, που προκάλεσαν μεγάλη ταλαιπωρία και σοβαρές οικονομικές απώλειες, απαιτούν να έχει αποκατασταθεί ο δρόμος πριν από το Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της περασμένης Τρίτης δόθηκε υπόσχεση προς όλους, ότι θα αποκατασταθεί ο δρόμος πριν το Πάσχα ενώ σε κατάλληλο χρόνο θα συζητηθεί η επανέναρξη των έργων με δεδομένο, ότι θα έχουν γίνει σωστά οι μελέτες.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γιώργου Μαρινάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου κ. Μίνωα Αλεφαντινού, του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του προέδρου της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών Ρεθύμνου, του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων, τριών εκπροσώπων των καταστηματαρχών, του προϊσταμένου της ΔΕΗ στο Ρέθυμνο Απόστολου Μανωλεσάκη και της μηχανικού και επιβλέπουσας του έργου της ΔΕΗ κ. Καλλιόπης Λουλάκη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ