ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απολογισμός Δημάρχου στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

0

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ 2,5 ΕΤΩΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ

Σε απολογισμό του δημοτικού έργου που έχει επιτελέσει στον Δήμο Αγίου Βασιλείου προχώρησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ταταράκης με αφορμή την συμπλήρωση 2,5 ετών της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Παρουσιάζοντας το έργο του ο κ. Δήμαρχος είπε τα εξής:

Κυρίες και Κύριοι

Σας ευχαριστώ θερμά που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Η χρονική στιγμή που επέλεξα για αυτή την συνάντησή μας δεν είναι τυχαία αφού βρισκόμαστε στην μέση της τρέχουσας πενταετούς Δημοτικής Περιόδου.

Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της μέχρι τώρα πορείας της Δημοτικής Αρχής. Είναι η στιγμή της δημόσιας λογοδοσίας των όσων πράξαμε από το τιμόνι της Διοίκησης του Δήμου μας με ευθύνη, αλήθεια και αυτοκριτική. Για τη Δημοτική Αρχή ο Δημόσιος Απολογισμός αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του νέου ήθους και του νέου ύφους εξουσίας με το οποίο ασκούμε τα καθήκοντα μας.

Μια από τις βασικές προεκλογικές μου δεσμεύσεις ήταν ο δημόσιος απολογισμός έργων και δράσεων, όχι υπό την πίεση προεκλογικού αγώνα αλλά σε ένα νεκρό πολίτικό χρόνο με σκοπό την ουσιαστική αποτίμηση και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων όχι μόνο για το παρελθόν, μα πρωτίστως για το μέλλον του Δήμου μας.

Αυτοδιοίκηση και κοινωνία βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της χειρότερης οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης αξιών που γνώρισε η μεταπολεμική

Ελλάδα. Ο Δήμος μας, όπως και οι άλλοι Δήμοι υφίσταται ήδη τις συνέπειες της κρίσης µε τη μείωση των πόρων.

Η οικονομική κρίση είναι μια πραγματικότητα με επιπτώσεις τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και τον κοινωνικό ιστό. Όλοι αντιμετωπίζουμε, και κυρίως οι ασθενέστεροι, μια νέα καθημερινότητα, εντελώς διαφορετική και βέβαια, πιο δύσκολη.

Η κρίση μάλιστα αυτή, δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση πολιτισμική, πνευματική, και κυρίως κρίση θεσμών και αξιών.

Σε αυτή την συγκυρία ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή είναι ο πιο κοντινός και οικείος θεσμός για τον μέσο δημότη που αναζητά ένα στήριγμα για να δώσει λύση στα καθημερινά του προβλήματα και σε αυτόν προσβλέπει για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής του.

Αυτή την αποστολή μάς ανέθεσαν οι Δημότες και η εμπιστοσύνη τους είναι συμβόλαιο συνέπειας, την οποία τηρούμε και εξακολουθούμε να υπηρετούμε χωρίς διαχωρισμούς, με ήθος, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα όχι για τις επόμενες εκλογές αλλά για τις επόμενες γενιές.

Επίσης για να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και ισχυρό δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες, πάντα πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω, ότι πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι, με συνέχεια και συνέπεια, σε έναν αγώνα απέναντι στις ανάγκες των δημοτών και τα προβλήματα που είναι κοινά για όλους.

Σε αυτό τα πλαίσιο εργαζόμαστε μεθοδικά και συγκροτημένα, σχεδιάζουμε και ιεραρχούμε με απώτερο στόχο την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Επιχειρώντας να εξειδικεύσω την τοποθέτησή μου, θα ήθελα αναφερθώ στους πλέον καίριους τομείς δράσης του Δήμου οι οποίοι ήταν και οι βασικές προτεραιότητες όπως τις είχαμε καταθέσει και προεκλογικά στο δημόσιο διάλογο.

  1. Χρηστή οικονομική διαχείριση, αξιοκρατία και διαφάνεια παντού.

Αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου όπως προμήθειες υλικών, συνεργεία αυτοκινήτων, έκτακτο προσωπικό, καύσιμα κά προκειμένου να καταστήσουμε τον Δήμο βιώσιμο και λειτουργικό στα πλαίσια των περικοπών που έχει υποστεί.

Το άμεσο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης, χρηστής διαχείρισης είναι ότι, μέσα σ’ ένα δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον, , ο Δήμος μας όχι απλά καλύπτει τις υποχρεώσεις του με απόλυτη συνέπεια, αλλά μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα από ίδιους πόρους, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών. Ενώ ταυτόχρονα εισπράττουμε τα εύσημα από όλα τα θεσμικά ελεγκτικά όργανα σαν υπόδειγμα λειτουργίας και χρήστης διαχείρισης αφού όλοι οι προβλεπόμενοι από την νομοθεσία έλεγχοι είναι πάντα θετικοί.

 

  1. Αποτελεσματική Διοίκηση και αντιμετώπιση καθημερινότητας του δημότη

Μέλημα μας είναι να στεκόμαστε δίπλα στο δημότη, ο οποίος θέλει να νιώθει ισχυρή την παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Να αισθάνεται ασφάλεια μέσα στο Δήμο ο οποίος θα αντιμετωπίζει με επιτυχία τη καθημερινότητα του αλλά και θα του δίνει προοπτική. Τόσο οι διοικητικές - οικονομικές - τεχνικές υπηρεσίες μας όσο και τα τεχνικά συνεργεία καθώς και τα συνεργεία καθαριότητας βρίσκονται σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο και εξυπηρετούν τους δημότες με συνέπεια και ταχύτητά αφού πλέον έχουν οργανωθεί στον μέγιστο βαθμό.

 

  1. Κοινωνική Πολιτική

Η άσκηση ουσιαστικής και εξειδικευμένης Κοινωνικής Πολιτικής αποτελούσε πάντοτε για τη δημοτική μας Αρχή  πρώτιστο πολιτικό στόχο και δέσμευση αρχών απέναντι στους συνανθρώπους μας.  Υλοποιούμε σύγχρονες πολιτικές, μέσω ειδικών ενεργειών για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αξιοποιώντας προγράμματα και αναπτύσσοντας δράσης όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, η κάρτα σίτισης, η κάρτα ανασφαλίστων, το πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής "ΤΕΒΑ"  και τη λειτουργία κοινωνικών δομών όπως η Βοήθεια στο Σπίτι που πλέον διαθέτει σύγχρονους και αυτόνομους χώρους στην Παλέ, οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου μας

 

  1. Η στήριξη του Τουρισμού, της ανάπτυξης του Πρωτογενή τομέα και της Επιχειρηματικότητας.

Έχουμε δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον στήριξης και ενθάρρυνσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Παρέχουμε συμβουλές σε θέματα αξιοποίησης προγραμμάτων από αγρότες, ανέργους και επιχειρηματίες. Ενισχύουμε τις δράσεις προβολής του τόπου αναδεικνύοντας τον πολιτισμό, το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση στη φιλοξενία, αφού ο τουρισμός αποτελεί ένα βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής μας. Ταυτόχρονα στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα με έργα όπως δίκτυα άρδευσης και βελτίωση βατότητας της αγροτικής οδοποιίας αλλά και δράσεις ενημέρωσης των αγροτών για θέματα που τους απασχολούν

 

4.Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων και δράσεων, αξιοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Πόρων

Το τεχνικό πρόγραμμα που υλοποιούμε αλλάζει την εικόνα του Δήμου μας, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών, αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας και της καθαριότητας αλλά και προστατεύει το περιβάλλον.

Με μέθοδο, οργάνωση, με συγκεκριμένους και σταθερούς στόχους, επιμονή, αποφασιστικότητα και διεκδίκηση έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε εθνικούς πόρους είτε από την Περιφέρεια Κρήτης είτε από την Κεντρική Κυβέρνηση πολύ περισσότερους από πολύ μεγαλύτερους Δήμους της Χώρας.

Χωρίς να θέλω  να καταχραστώ την υπομονή σας, επιτρέψτε μου να αναφέρω τα συγκεκριμένα έργα όχι γιατί τα θεωρώ προσωπική μου επιτυχία αλλά γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο σωστός πολίτης.

 

Συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Κρήτης και Υπουργεία Εσωτερικών, Υποδομών και Οικονομίας και Ανάπτυξης έχουμε λάβει τις εξής χρηματοδοτήσεις:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Ασφαλτόστρωση ΤΚ Ροδάκινου (Σούδα-Κόρακας, Παραλία Περιστερέ)850.000,00ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Εργασίες βελτίωσης οδικού δικτύου Δήμου Αγίου Βασιλείου Ν. Ρεθύμνης (Ασφαλτόστρωσεις: Μαριού, Λευκόγεια, Αγκουσελιανά, Αγ. Ιωαννης, Καλή Συκιά, Κοξαρέ, Φραττί, Μιξόρρουμα, Λαμπινή, Καρίνες, Κισσός, Κεντροχώρι Ακούμια, Μέλαμπες,Ορνέ, Σπήλι)805.000,00ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
Άξιοπόιηση κληροδοτημάτων Σελλίων450.000,00ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Ασφαλτοστρώσεις δημοτικών οδών (Πλακιάς, Παλέ, Κοξαρέ, Ασώματος, Κεντροχώρι, Αγία Γαλήνη,Κεραμέ Σπήλι)422.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αποκ/σεις ζημιών από θεομηνίες σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας330.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Ασφαλτόστρωση Τ.Κ Σελλίων, Κεραμέ, Αγαλιανού220.000,00ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Συνδέσεις παροχων Βιολογικού Πλακιά220.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Ανάπλαση κεντρικού δρόμου προς Δαμνόνι - Αναπλαση Πλατείας Αγίας Πελαγίας210.000,00ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
Ασφαλτοστρώσεις  δρόμου Εισόδου Πλακιά και τμήματα δρόμου προς Μουρνέ200.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Ασφαλτόστρωση Αγ.Πνεύμα -Κισσός195.000,00ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Απαλλοτριώσεις ρυμοτομούμενων τμημάτων & οικοπέδων του μη συνεκτικού τμήμτατος Πλακιά Β πολεοδομική ενότητα και άλλα έξοδα184.992,42ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Εργα υποδομής δρόμου προς Άγιο Νεκτάριο -Σχοινάρια -Δεξαμενή ΤΚ Λευκογείων180.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης Δρύμισκος-Σακτούρια170.000,00ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
Αναπλάσεις -πλακοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις-διαγραμμίσεις και φωτισμός στην ΤΚ Αγίας Γαλήνης165.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΚ ΣΕΛΛΙΩΝ155.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ150.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Αντικατάσταση πλακόστρωτων και φωτισμός Αγίας Γαλήνης και τσιμεντόστρωση δρόμου Βάτου120.000,00ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
Διαμόρφωση αίθουσας στην ΤΚ Λαμπινής117.734,58ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Κατασκευή Δικτύων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη, Ορνέ, Σπήλι)115.000,00ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΤΚ ΚΑΡΙΝΩΝ106.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Κατασκευή γηπέδου 5χ5 στην τ.κ. Ασωμάτου Αγίου Βασιλείου95.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Αντικατάσταση/ασφαλτοστρωση φθαρμένου οδοστρώματος προς ξενοδοχείο Καλυψώ-Ασφαλτόστρωση Πλακιά85.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Τσιμεντροστρωσεις σε ολες τις Τοπικές Κοινότητες80.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Ανακατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων τ.κ. Ακουμίων73.160,00ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Αντικατάσταση γεώτρησης Λαμπινής72.200,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Χρηματοδότηση Μελετών60.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Α κατασκευή πλατειών στην Τ.Κ Σπηλίου60.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Ασφαλτοστρωσεις σε Σακτούρια, Μέλαμπες, Αγία Γαλήνη55.030,00ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
Αναπλάσεις Ακτούντα-Βάτος -Αρδακτος55.000,00ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Ανακαίνιση παλαιού δημοτικού σχολείου στη τ.κ. Μουρνέ και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου44.500,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Κατασκευή πεζοδρομίων εντός οικισμο Κισσού Κάμπος42.000,00ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ
Τσιμεντροστρωσεις Αγροτικής Οδοποιήας40.000,00ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ
Εργασίες διεύρυνσης γεώτρησης Καρινών24.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Χωματουργικές εργασίες για αποκαταστάσεις ζημιών από πυρκαγιές σε δίκτυα ύδρευσης άρδευσης20.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Βελτίωση οδικού δικτύου20.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Αποκατάσταση βατότητας παράκαμψης Σελλιών17.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ
Αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο περιφέρειας Δήμου Αγίου Βασιλείου (προμήθεια ασφαλτικού)9.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
Γεωτεχνική έρευνα των φαινομένων αστάθειας βράχων στην τ.κ. Αγίας Γαλήνης5.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ4.000,00ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΟ

 

Χρηματοδοτούμενα προγράμματα ΟΠΑΑΧ-LEADER για τα οποία προετοιμάσαμε μελέτες, λάβαμε εγκρίσεις και υποβάλαμε προς χρηματοδότηση σε χρόνο ρεκόρ:

 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΌ ΣΠΗΛΙ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ & ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΜΕΛΑΜΠΩΝ613.160,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΦΡΑΤΤΙ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΛΑΜΠΩΝ611.504,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΡΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΚ ΚΑΡΙΝΩΝ289.000,00ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ
Βελτίωση αρδευτικού έργου Αγίας Γαλήνης332.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ
ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΚ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ130.000,00ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

Συνολικά λοιπόν έχουμε δημοπρατήσει ή είναι προς δημοπράτηση με εξασφαλισμένους πόρους από την Περιφέρεια  Κρήτης και τα αρμόδια Υπουργεία έργα ύψους 8.202.281,00 ευρώ σε μόλις 2,5 χρόνια.

Σε αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τόσο την σημερινή Κυβέρνηση όσο και την προηγούμενη το Υπουργό Υγείας κ Ανδρέα Ξανθό και τον Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή τους. Αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχουν ευήκοα ώτα και άνθρωποι με διορατικότητα στην πολιτική ηγεσία παράλληλα με δυναμική Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι και μεγάλα έργα σε ένα τόπο.

Και βέβαια ειδική μνεία στον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαίρη Λιονή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ Νίκο Κακογιαννάκη για την αγαστή συνεργασία αφού όποτε χρειαστήκαμε την συνδρομή τους για προβλήματα του τόπου μας ήταν πάντα παρόντες με πάθος και απτά αποτελέσματα μακριά από μικροκομματικές αντιλήψεις εξάλλου τα προαναφερθέντα ποσά το αποδεικνύουν.

Ο κατάλογος των έργων όμως δεν σταματά εδώ. Από πόρους του Δήμου καθημερινά υλοποιούνται έργα σε όλους του οικισμούς με σκοπό να επιλύουν καθημερινά προβλήματα αλλά και να αναβαθμίζουν την εικόνα των χωριών μας, έργα που είναι αδύνατον να απαριθμήσω λόγο χρόνου. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι σύμφωνα με τα στοιχεία μας έχουν κατασκευαστεί 20.650 μέτρα δικτύων ύδρευσης, 8.200 μέτρα δικτύων άρδευσης,  1.650 μέτρα αποχέτευσης,  2000 μέτρα σιδεροκατασκευών καθώς και λιθοδομές, χρωματισμοί, εξωραϊσμοί και πολλά άλλα.

Παράλληλα υλοποιήσαμε δεκάδες μελέτες όπως υπαγορεύει ο στρατηγικός μας σχεδιασμός με σκοπό την υποβολή τους για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα :

  • Αντιπλημμυρικά έργα στις Μέλαμπες, στις Βρύσσες και στην Λαμπινή συνολικού προϋπολογισμού 1.055.000,00 ευρώ, υποβάλαμε για χρηματοδότηση και αναμένουμε την έγκριση τους αφού είμαστε ο μοναδικός Δήμος που κατάφερε να ωριμάσει μελέτες και τις κατέθεσε στο συγκεκριμένο μέτρο σε αυτό το πρόγραμμα.
  • Βιολογικό Αγκουσελιανών και Παλαιόλουτρων συνολικού προϋπολογισμού 1,1 εκ ευρώ
  • Βιολογικό Μελάμπων
  • Βιολογικός Μιξορρούματος – Κοξαρές
  • Βιολογικός Αγίου Ιωάννη και Καλής Συκιάς
  • Ανάπλαση παραλιακού Μετώπου Πλακία, Ασωμάτου, Μαριού, Αγ. Βασιλείου, Αγκουσελιανών, Παλαιότρων, Κοξαρές, Ακτούντα (Κουτρουλιανό Νερό), Κεραμέ, Κρύα Βρύση (Παλιά Βρύση)
  • Εκθεσιακό Κέντρο Λευκογείων με δέκα ξύλινα εκθετήρια και χώρο αναψυχής.
  • Ανάδειξη δάσους Αη Γιάννη και δημιουργίας επισκέψιμων χώρων.
  • Κατασκευή πεζόδρομου - ποδηλατόδρομου από Αγ Γαλήνη προς Κόκκινο Πύργο.
  • Βελτίωση Βατότητας Δρόμων Κισσός- Κισσού Κάμπος, Δρίμισκος-Δριμισκιανό Αμμούδι-Πρέβελη,
  • Καλή Συκιά-Νεκροταφείο
  • Καλή Συκιά Αλώνες

Βέβαια για κάποιους όλα αυτά φαντάζουν αυτονόητα. Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τίποτα όμως δεν χαρίζεται, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα απαιτούν σκληρή δουλεία και επιμονή.

Δεν θα αναλώσω όμως την σημερινή μέρα σε αυτούς που προσπαθούν να απαξιώσουν αυτό το τεράστιο Δημοτικό έργο και δεν θα απαντήσω σε διαδικτυακούς λεονταρισμούς. Έχω συνηθίσει να απαντώ ενώπιος ενώπιω και θεσμικά.

Η απάντηση άλλωστε είστε όλοι εσείς και η επαφή μου με όλους τους δημότες στα χωριά που επισκέπτομαι σε καθημερινή βάση .

Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το πολιτικό περιθώριο σε συνδυασμό με τις επιτυχίες της Δημοτικής Αρχής και τα ποσά που προανέφερα προκαλούν ίλιγγο και πολιτική αστάθεια σε κάποιους, και τελικά τον πολιτικό αφανισμό.

 

Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω τους Αντιδημάρχους, τους Εντεταλμένους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Τοπικά Συμβούλια, το σύνολο των Δημοτικών Υπηρεσιών και τους στενούς μου συνεργάτες, γιατί όλα όσα προανέφερα είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και καθημερινού αγώνα.

 

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο της δικής μας Δημοτικής Αρχής, η μεγάλη παρακαταθήκη μας, είναι η μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θεμελιώθηκε αυτά τα 2,5 χρόνια μέσα από τις καθημερινές μάχες. Αυτή η κοινωνική συμμαχία λειτούργησε, διευρύνεται και συνεχίζει. Αυτή η κοινωνική συμμαχία χωρά και περιλαμβάνει όλους όσους σκέπτονται, οραματίζονται, όσους θέλουν να δουλέψουν, όσους θέλουν να προσφέρουν στον Δήμο και στους ανθρώπους του. Συνεχίζουμε...

Σας ευχαριστώ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ