ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης»

0

Πάρε μέρος στα «Σημεία Ανάγνωσης»!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σημεία Ανάγνωσης» της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, υλοποιώντας μία ξεχωριστή σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά και ενήλικες!

Ποιος διαβάζει; Τι διαβάζουμε;

Γιατί διαβάζουμε;

Πώς διαλέγουμε τι θα διαβάσουμε;

Πού βρίσκεται ο αγαπημένος μας χώρος ανάγνωσης;

Πότε είναι η στιγμή που γινόμαστε αναγνώστες;

Ποιες είναι οι αναμνήσεις μας από τα βιβλία που διαβάσαμε;

Το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από έξι ενότητες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τις όψεις της ανάγνωσης ως εμπειρία και ως περιεχόμενο, αναδεικνύοντας τι, πού, πώς, πότε και γιατί διαβάζουμε. Απευθύνεται σε διαφορετικές ηλικίες με κείμενα διαφορετικής δυσκολίας, παροτρύνοντας μικρούς και μεγάλους να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με ένα κείμενο, μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.

Στη βιβλιοθήκη μας , τα παιδιά θα συμμετέχουν σε εργαστήρια, αποτυπώνοντας τις αναγνωστικές τους συνήθειες.

Επίσης, και οι αναγνωστικές εμπειρίες των ενηλίκων που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, οι σκέψεις τους για την ανάγνωση και τις βιβλιοθήκες, θα καταγραφούν.

Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων όλων των βιβλιοθηκών που συμμετέχουν στα εργαστήρια, θα αποσταλούν στο νέο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης για να συνθέσουν μία ειδική εγκατάσταση με θέμα τις αναγνωστικές συνήθειες των Ελλήνων.

Στα πλαίσια αυτά προσκαλεί τους μικρούς αναγνώστες της, ηλικίας 8 έως 12 ετών, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017.

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, τηλ. 28310 20239

http://www.libret.mysch.gr

http://network.nlg.gr/pare-meros-sta-simia-anagnosis/

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ