ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση οδηγεί σε κατάρρευση την αγορά των pickups

0

O κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών εδώ και χρόνια προσπαθεί να ανοίξει την αγορά των pickups μοντέλων, προκειμένου τα εν λόγω οχήματα να γίνουν προσιτά σε όλους, ανεξάρτητα από την επαγγελματική ιδιότητα. Ωστόσο η κυβέρνηση με τον νόμο υπ’ αριθ. 4441 (Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης 6/12/16, Αρ. Φύλλου 227), καθιστά αδύνατη την αγορά pickups άνω των 2.500 κιλών μεικτού βάρους, ακόμα και για αγρότες που έχουν και άλλη πηγή εισοδήματος.

Η σχετική εγκύκλιος (PDF) απαγορεύει την ταξινόμηση pickups σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για πρώτη φορά στην ιστορία. Σύμφωνα με αυτή, οι έχοντες αγροτικό εισόδημα, αλλά εφόσον δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, δεν δικαιούνται αγορά οχήματος μεγαλύτερου των 2.500 κιλών μεικτού βάρους, γεγονός που αποκλείει την αγορά κάθε είδους ημιφορτηγού (pickup) της ελληνικής αγοράς.

Στελέχη της αγοράς δηλώνουν πως ο αποκλεισμός αυτός είναι εντελώς παράλογος και δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως ανάγκη ειδικά δε, αν συνυπολογίσουμε ότι τέτοια απαγόρευση δεν ίσχυε ποτέ στο παρελθόν. Πάγια πρότασή του κλάδου, είναι η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς των ημιφορτηγών/pickups όπως συμβαίνει σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, και φυσικά σε πρώτη φάση η άμεση άρση της ισχύος του παραπάνω νόμου ή η διευκρίνιση με μια σχετική εγκύκλιο που θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ