ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ξεσηκωμός ένστολων στην Κρήτη

0

Με αεροπλάνα στην Αθήνα την Τετάρτη

Στα ..κάγκελα βρίσκονται αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες και στην Κρήτη μετά την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει …νύχτα τροπολογία για το ειδικό μισθολόγιο των σωμάτων ασφαλείας που ως συνέπεια θα έχει περαιτέρω δραστικές περικοπές στις αποδοχές τους. Παρά το γεγονός ότι έχουν δικαιωθεί από το ΣτΕ και παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, η κυβέρνηση τώρα τους αιφνιδιάζει με την επίμαχη τροπολογία που κατά τις πληροφορίες τους σχεδιάζει να περάσει στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως καταγγέλλεται, η κυβέρνηση αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης και να επαναφέρει τους μισθούς τους στα επίπεδα του 2012, προωθεί εν κρυπτώ περικοπές, οι οποίες στο 80% των ένστολων αναμένεται να φθάσουν έως και τα 500 ευρώ.

Η κίνηση αυτή εκλαμβάνεται από το σύνολο των ένστολων ως ανήθικη και ανέντιμη και ήδη μεταξύ άλλων εξετάζεται και το ενδεχόμενο προσφυγής τους στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Το κλίμα αναβρασμού που επικρατεί στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας μετέφεραν συνδικαλιστές του νησιού. Σε κοινή γραμμή και κοινό πνεύμα ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης, Στέλιος Καρακούδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης, μετέφεραν το «εκρηκτικό» κλίμα που κυριαρχεί στις τάξεις των συναδέλφων τους, υπογραμμίζοντας ότι θεωρούν αδιανόητο να περάσει η συγκεκριμένη τροπολογία και μάλιστα με αυτόν τον ύπουλο τρόπο και προαναγγέλλουν δυναμική παρουσία της Κρήτης στην ένστολη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την Τετάρτη. Μιλούν ξεκάθαρα για ωμή κοροϊδία σε βάρος τους.

​Ξεσηκωμός για την συγκέντρωση της Αθήνας

Παρά το γεγονός ότι τα πλοία θα είναι δεμένα λόγω της απεργίας, δεκάδες αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες αναζητούν αεροπορικά εισιτήρια προκειμένου να μεταβούν στην πρωτεύουσα και να διαδηλώσουν. Τα μηνύματα μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι στην Αθήνα δεν θα μεταβούν μόνο συνδικαλιστές αλλά η συμμετοχή θα είναι ευρύτερη.

Ταυτόχρονα, οι συνδικαλιστές του νησιού ζητούν από τους βουλευτές των νομών τους να πιέσουν για την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας ή έστω να την καταψηφίσουν  εφόσον κατατεθεί στην Βουλή ως μέσο πίεσης. Αυτή είναι μία ενέργεια που έγινε με απόφαση της Ομοσπονδίας προς όλους τους βουλευτές της χώρας.

Στην σχετική επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές του νομού Ηρακλείου η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Επειδή οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο και συνάμα επικίνδυνο Τομέα της Προστασίας & Ασφάλειας του Πολίτη, δεν αποτελούν Β΄ και Γ’ κατηγορίας πολίτες αυτής της χώρας.

-Επειδή προκύπτει ξεκάθαρα, από πλευράς συγκεκριμένων Υπουργείων, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία που συντελέστηκε εις βάρος των σκληρά εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

-Επειδή έχουν δικαίωμα στο διάλογο και στη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων του μισθολογίου τους οι εργαζόμενοι για τους οποίους συντάσσεται, πόσο μάλλον αυτοί που θεσμικά αποτελούν τους εκπροσώπους των και εκλέγονται για να υπερασπίσουν τα δικαιώματα αυτών.

Παρακαλούμε όπως, μέσω των ενεργειών σας, να αποφευχθεί η εισαγωγή τροπολογίας που αφορά το ειδικό μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας & Ενόπλων Δυνάμεων στο σχέδιο νόμου που αφορά στο πρόγραμμα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ή σε περίπτωση εισαγωγής της, να λάβει χώρα από εσάς κάθε σχετική πρωτοβουλία με στόχο την άμεση απόσυρσή της ή την καταψήφισή της».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ