ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν 'αδειάζει' τον Τραμπ για τις απόρρητες πληροφορίες

0

Έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε από δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, αλλά και την παραδοχή του ίδιου του προέδρου Τραμπ πως εμπιστεύθηκε απόρρητες πληροφορίες στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν περνά στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με την Washigton Post, ο ηγέτης της ρωσικής ομοσπονδίας δηλώνει έτοιμος να δημοσιεύσει τα πρακτικά των συζητήσεων μεταξύ Λαβρόφ και Τραμπ στο Λευκό Οίκο.

Ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε πρόθυμος να παράσχει τα πρακτικά της συνάντησης, κάτι που πιθανότατα θα ρίξει φως στη φύση των πληροφοριών που αποκαλύφθηκαν. Ωστόσο, το Κρεμλίνο τονίζει πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο ίδιος ο Λευκός Οίκος να κάνει το αίτημα για την δημοσίευση των εγγράφων αυτών.

Το Κρεμλίνο αρνείται πως ο Τραμπ μοιράστηκε απόρρητα στοιχεία με τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σ. Λαβρόφ, χωρίς ωστόσο να δίνονται για την ώρα περισσότερες λεπτομέρειες. "Αν η διοίκηση των ΗΠΑ το θεωρεί πιθανό, είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε τα πρακτικά της συνάντησης Λαβρόφ - Τραμπ στη Γερουσία και το Κογκρέσο" δήλωσε ο Πούτιν σε ρεπόρτερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι. Ωστόσο, ο πρόεδρος τόνισε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί αν "το επιθυμεί η Αμερική".

Να θυμίσουμε πως ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε στις 10 Μαΐου τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και τον Ρώβο πρέσβη στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ σε μια συνάντηση που πυροδότησε τις συζητήσεις αναφορικά με τις πληροφορίες που παρέδωσε στη Μόσχα, ο Αμερικανός.

Την Τρίτη, με tweet του ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως μοιράστηκε πληροφορίες για τον Isis με τη Ρωσία, όπως έχει κάθε δικαίωμα και προκειμένου όπως είπε να προχωρήσει αποφασιστικά η Μόσχα στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ