ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Messi του αργεντίνικου τάνγκο ξανά στην Κρήτη - Tango Festival A los Amigos

0

Ο θρύλος του τάνγκο Mariano "Chicho" Frumboli επιστρέφει για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου "A los Amigos". Ο "Chicho" (στα ισπανικά το "κουτάβι", παρατσούκλι που του δόθηκε από τους δασκάλους του) αποτελεί σταθμό στην εξέλιξη του τάνγκο τα τελευταία 20 χρόνια και από τους λίγους μαέστρους με διεθνή αναγνώριση.

Πρόκειται για το χορευτή που με εργαλείο τη θητεία του στη μουσική (πρώην ντράμερ σε ροκ μπάντα) άλλαξε εντελώς τον τρόπο που ακούμε και ερμηνεύουμε τη μουσική του τάνγκο και με λίγα λόγια μεταμόρφωσε τον ίδιο το χορό.

Ζώντας για πολλά χρόνια στο Παρίσι και μετά από πολυετή έρευνα πάνω στην κίνηση, τη μουσική, το ρυθμό, έχοντας βαθιές ρίζες στην παράδοση του τάνγκο στην Αργεντινή, εξέθρεψε γενιές χορευτών σε όλη την Ευρώπη. Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 φανατικοί θαυμαστές του τον ακολουθούν απ' άκρη σ' άκρη για να μάθουν από αυτόν. Το ιδιαίτερο στυλ του έχει επηρεάσει χιλιάδες χορευτές σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσπαθούν να του μοιάσουν και έχει δημιουργήσει πλέον "σχολή" που σέβονται και εκτιμούν όλοι, ακόμα κι αν εκπροσωπούν διαφορετικά είδη έκφρασης.

Λόγω της συνεισφοράς του και της ρηξικέλευθης πορείας που χάραξε και χαράζει στην ιστορία του τάνγκο έχουν πει γι'αυτόν ότι "αποτελεί για το χορό ό τι ο Piazzolla για τη μουσική". Καινοτόμος και παραδοσιακός μαζί, συνδυάζει τέλεια όλη την ιστορία του τάνγκο και το νεωτερισμό της δημιουργίας. Μια αληθινή ιδιοφυία και μια πολύπλευρη καλλιτεχνική φυσιογνωμία (μουσικός, χορευτής, χορογράφος, φωτογράφος, ζωγράφος). Πρόκειται για το άτομο που πλήθη κόσμου συρρέουν για να τον θαυμάσουν από κοντά οπουδήποτε κι αν εμφανιστεί. Πρωταγωνιστεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου και μαγεύει το κοινό με κάθε του κίνηση. Στους θαυμαστές του ανήκει και ένας άλλος μεγάλος του χορού: ο Mikhail Baryshnikov, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους θεατές σε πρόσφατη εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη.

Τα τελευταία 10 χρόνια παρτενέρ του είναι η εξίσου ταλαντούχα Juana Sepulveda, χορεύτρια απαράμιλλης ομορφιάς, "το πιο ακριβό στραντιβάριους στα χέρια ενός δεξιοτέχνη", όπως έχει χαρακτηριστικά πει γι'αυτή η Milena Plebs, μια άλλη ιστορική φιγούρα του τάνγκο. Μαζί γράφουν πλέον ιστορία, δημιουργούν  και ταξιδεύουν ανά τον κόσμο διδάσκοντας και χορεύοντας, μεταφέροντας τις γνώσεις και το πάθος τους παντού.

Οι δύο ζωντανοί αυτοί θρύλοι θα βρίσκονται και πάλι στην Ελλάδα προσκεκλημένοι του Διεθνούς Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου A los Amigos που θα πραγματοποιηθεί 1-3 Σεπτέμβρη στο Σπίτι του Πολιτισμού (Εμμ. Βερνάδου 12, Παλιά Πόλη) για σεμινάρια και show. Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό της Ελλάδας να τους θαυμάσει από κοντά και φυσικά μια μεγάλη πρωτιά για την Κρήτη και το Φεστιβάλ Ρεθύμνου που τους φιλοξενεί. Μην τους χάσετε.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Δήμου Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ