ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Παγκρήτια σύσκεψη αγροτών - Καθορίζουν αγωνιστικό πλαίσιο

0

Αύριο στο Ρέθυμνο

Ανακοίνωση αγροτικών συλλόγων νομού Ηρακλείου :

Το βράδυ της Κυριακής 21/5, πραγματοποιήθηκε στα Πεζά σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Αγροτών του νομού Ηρακλείου, με θέμα τη συνέχεια της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών μπροστά στη νέα επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους εταίρους της, τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζεται όλο το προηγούμενο διάστημα, της ΚΑΠ της ΕΕ.

Στη σύσκεψη, η οποία ήταν μαζική και μαχητική, συζητήθηκαν τα βασικά μέτωπα πάλης των Αγροτικών Συλλόγων το ερχόμενο διάστημα, που θα εξειδικευτούν σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις, για το ασφαλιστικό, τη φοροληστεία, τα χρέη και τις κατασχέσεις, τη δακοκτονία, και άλλα, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, και αποφασίστηκε συμμετοχή στο παγκρήτιο συλλαλητήριο των Επιτροπών Ειρήνης της Κρήτης στη βάση της Σούδας.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων για σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης στο Ρέθυμνο, την Τρίτη 23/5 στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Εκεί, οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα συμβάλλουν να διαμορφωθεί παγκρήτιο πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης, καθώς και θα συζητήσουν τον καλύτερο συντονισμό τους σε επίπεδο Κρήτης.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων :

Όλα αυτά τα χρόνια βλέπουμε το εισόδημα μας να συρρικνώνεται και να οδηγούμαστε όλο και πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα εξαιτίας της αντιαγροτικής αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν. Είδαμε όμως ότι ο συντονισμένος και οργανωμένος αγώνας μπορεί να φρενάρει ακόμα και να μας φέρει κάποια αποτελέσματα, όπως το αφορολόγητο που κατακτήσαμε πέρσι και τώρα πάνε να μας το πετσοκόψουν κι άλλο. Είδαμε ότι όσοι πιο πολλοί είμαστε και ότι όσο συντονιζόμαστε πανελλαδικά μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τόσο πιο αποτελεσματικοί είμαστε. Η επίθεση που δεχόμαστε από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την ΕΕ απαιτεί όμως για να αντιμετωπιστεί ακόμα καλύτερη οργάνωση και συντονισμό και σε επίπεδο Κρήτης. Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης σε σύσκεψη την Τρίτη 23 Μάη στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ