ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Τέλη Μαΐου οι πρώτοι πρόσφυγες στο Ηράκλειο Κρήτης

0

Ως τα τέλη του μήνα αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην πόλη του Ηρακλείου οι πρώτοι πρόσφυγες. Όπως αναφέρει το cretalive, που επικαλείται ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, έχουν ήδη υπογραφεί 25 συμφωνητικά για τη μίσθωση κατοικιών στην κρητική πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της Δευτέρας, η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την έλευση των πρώτων οικογενειών στο νησί έκανε. Όπως είπε η κ. Καναβάκη ήδη έχουν υπογραφεί τα πρώτα 25 συμφωνητικά για μίσθωση κατοικιών στο Ηράκλειο και το Γάζι και εξετάζονται και οι άλλες αιτήσεις όσων επιθυμούν να εκμισθώνουν τα σπίτια τους.

Επίσης για τις πρώτες 17 θέσεις εργασίας που θα τρέξουν υποστηρικτικά για το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστίας έχουν αναρτηθεί οι προσωρινοί πίνακες προσληφθέντων, αναμένονται να εξεταστούν τυχόν ενστάσεις και από τις 23-25 Μαΐου θα γίνει η εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να είναι όλα έτοιμα για την πρώτη έλευση των πρώτων οικογενειών που αναμένονται στο Ηράκλειο μέχρι τα τέλη του μήνα.

Επίσης αναμένεται και ο πλήρης εξοπλισμός των κατοικιών ενώ όπως αποφάσισε το ΔΣ της εταιρίας ΠΛΟΗΓΟΣ όλες οι απαραίτητες προμήθειες θα γίνουν από τοπικές επιχειρήσεις!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ