ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βραβεύει τον καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη

0

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ «ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΗΧΩΡΙΔΗ»

ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΧΡ. ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗ

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα απονείμει το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας «ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΗΧΩΡΙΔΗ», για το Ακαδημαϊκό έτος  2015-2016, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 π.μ., στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης»-Ωδείο, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου

Η απονομή του Βραβείου θα πραγματοποιηθεί από τον Πρύτανη   του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Λ. Ζώρα στον Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας,  Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη.

Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με θέμα: "Παίδευση, παιδεία και αρχαιολογική πράξη".

Η κα Σουζάνα Παπαδοπούλου Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης θα αναφερθεί στον «Στέλιο Πηχωρίδη και στο Βραβείο Πηχωρίδη». Το βραβείο θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης το έτος 1999 προς τιμήν του καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος Στέλιου Πηχωρίδη που χάθηκε πρόωρα και ο οποίος εκπροσώπησε, με υποδειγματικό τρόπο, την έννοια του πανεπιστημιακού δασκάλου. Σκοπός του βραβείου είναι να υπογραμμίσει την έμφαση που οφείλει να αποδίδει στην πανεπιστημιακή διδασκαλία κάθε σύγχρονο πανεπιστήμιο και να επιβραβεύει ταυτόχρονα εκείνα από τα μέλη του που υπηρετούν αυτό το ιδανικό με ξεχωριστή ικανότητα και αφοσίωση.

Η κ. Παυλίνα Καραναστάση, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα παρουσιάσει το έργο του τιμώμενου.

Επίσης, την εκδήλωση θα επενδύσουν μουσικά τα μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης .

Σύντομο Βιογραφικό Σημ. Σταμπολίδη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ