ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΠΟΨΕΙΣ

Φρουρά! Φρουρά! Φρουρά!... του Γιώργου Ταταράκη

0

Με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο στο «ναό», μεταξύ «αντιπροσώπων» μας στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, όπου η γλώσσα του στόματος και του σώματος αρχίζουν να  ξεφεύγουν τελείως, πολύ φοβάμαι ότι οσονούπω κι ο κόσμος θα αρχίζει να φωνάζει «Μπαλαούρο! Μπαλαούρο! Μπαλαούρο!...» προς κάθε κατεύθυνση της «αντιπροσώπευσης» του.

Με αφορμή την ψήφιση των «προ(κ)ληπτικών» μέτρων  του 4ου ανεπίσημου μνημονίου, ευελπιστώντας η κυβέρνηση ότι θα ισχύσουν τα αντίμετρα σε δεύτερο χρόνο, η ατμόσφαιρα είναι πράγματι ηλεκτρισμένη μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο. Θυμίζει σκονισμένο μετασχηματιστή υψηλής τάσης της ΔΕΗ που σπιθίζει, όταν έχει υψηλή υγρασία η ατμόσφαιρα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση τραβά τα μαλλιά της για τα μέτρα χωρίς να βάζω στοίχημα, εάν όλων τα μαλλιά είναι αληθινά για να πονούν πραγματικά όσο δείχνουν, με την κυβέρνηση να συμμετέχει κι αυτή στο πένθος, «ξυρίζοντας» το κεφάλι της για τον εκβιασμό που υπέστη από τους δανειστές, σίγουρη όμως ότι τα μαλλιά της θα ξαναφυτρώσουν - και μάλιστα πιο υγιή.

Και μέσα σε αυτή την κοινοβουλευτική οδύνη ο κ. Κασιδιάρης, έχοντας τη σωστή κόμη του street fighter, βρίσκει εύκολο αντίπαλο τον κ. Δένδια  –κόκκινο πανί για τη Χ.Α. – που χάνοντας το δρόμο εξόδου από την αίθουσα του κοινοβουλίου πέρασε από τα ορεινά, την ώρα που μιλούσε ο «πολεμιστής», έχοντας αθέλητη επαφή μαζί του.

Ο κατά τα άλλα ευπρεπής και ευγενής κ. Δένδιας, κατά τη γνώμη μου, έπεσε στην παγίδα της εθιμικής ανεκτικής συμπεριφοράς των Προέδρων της Βουλής, να επιτρέπουν την αποχώρηση από την αίθουσα βουλευτών, χωρίς διακριτικό τρόπο συμπεριφοράς ή ασύντακτα, μη επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό τόσο στον οποιονδήποτε ομιλούντα συνάδελφο τους όσο και στην εξελισσόμενη διαδικασία στο «ναό».

Έτσι μόνο θα μπορούσε να εξηγηθεί η περιπατητική ανορθόδοξη πορεία του κ. Δένδια προς την έξοδο, με το απρόοπτο σκούντημα και την αναμενόμενη συνέχεια. Το  «ναό» να χάνει την πολιτική του «πνευματικότητα» δι΄ ολίγον, μέχρι τα κοινοβουλευτικά κόμματα να καταδικάσουν το «λυντσάρισμα» του κ. Δένδια… και μετά παλιά μου τέχνη κόσκινο: στημένο σκηνικό, αποπροσανατολισμός, ο φασισμός δε θα περάσει…

Η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους με ξεχωριστά συλλαλητήρια…του ίδιου περιεχομένου!...και τη Χ.Α. να περιμένει δημοσκοπική άνοδο με την «ευγενική χορηγία» των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Μπαλαούρο! Μπαλαούρο! Μπαλαούρο!...

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ