ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Χιλιάδες Ρεθεμνιώτες στην μέγγενη των χρεών

0

Η ΚΡΙΣΗ ΔΙΟΓΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ

ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Στην μέγγενη των φοροεισπρακτικών μηχανισμών έχουν παγιδευτεί περισσότερα από 5,5 χιλιάδες φορολογούμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα του Ρεθύμνου. Πρόκειται για οφειλέτες άνω των 5.000 ευρώ προς το δημόσιο,  εναντίον των οποίων έχουν διαταχθεί κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» όπως λέγεται επίσημα η κατάσχεση των τραπεζικών και άλλων λογαριασμών που διατάσει η ΔΟΥ σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Παράλληλα με τα παραπάνω τα επίσημα στοιχεία της ΔΟΥ Ρεθύμνου περιλαμβάνουν συνολικά 79 παραγγελίες κατάσχεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας για μεγάλους οφειλέτες – πάντα φυσικά ή νομικά πρόσωπα -  ενώ έχει γίνει αίτηση για 19 ποινικές διώξεις πολιτών με μεγάλα χρέη προς το Ελληνικό κράτος.

Το κεντρικό σύστημα του taxis δεν δίνει πλέον την δυνατότητα για να προσεγγίσουμε τα ακριβή νούμερα των οφειλών των πολιτών προς το κράτος όμως είναι δυνατόν να βγει ένα συμπέρασμα για την κατάσταση που επικρατεί από τα νούμερα των κατασχέσεων και των διώξεων.

Και τούτο είναι μόνο μία μορφή του νομίσματος διότι παράλληλα με αυτούς που διώκονται από την ΔΟΥ,  χιλιάδες είναι οι πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατασχέσεις λογαριασμών από χρέη σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς ενώ δεν είναι καν δυνατόν να υπολογιστεί το χρέος των Ρεθεμνιωτών προς τις τράπεζες!

Φεσωμένοι με πολλά εκατομμύρια ευρώ, οι πλείστοι των Ρεθεμνιωτών, ακολουθούν την μοίρα των λοιπών Ελλήνων με συνεχόμενη συρρίκνωση των εισοδημάτων και τη μόνιμη απειλή να χάσουν, ό,τι κατάφεραν να κτίσουν μέχρι σήμερα, προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη που δημιούργησαν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, μόνες και αποκλειστικά υπεύθυνες για το κατάντημα της χώρας.

Και μπορεί κανένας πολιτικός να μην έχει τιμωρηθεί για όσα έχει διαπράξει ή συνεχίζει να διαπράττει, αλλά οι πολίτες έχουν μπροστά τους ακόμα πιο δραματικές ημέρες μετά τις τελευταίες συμφωνίες της σημερινής Κυβέρνησης με τους δανειστές.

 

ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Την ίδια ώρα και σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του taxis η Δ.Ο.Υ. Ρεθύμνου κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους ξεπέρασε τους στόχους της σε εισπράξεις.

Πέτυχε ποσοστό 103,5% του αρχικού στόχου αφού συνολικά εξοικονόμησε 23.968.000 ευρώ για τον κρατικό κορβανά από φορολογούμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2017!

Το ποσό είναι τεράστιο αν αναλογιστεί κάποιος την στεγνή οικονομική κατάσταση της τοπικής αγοράς και των συμπολιτών μας. Παράλληλα δε, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, καθώς γίνεται αντιληπτό πόσο μεγάλα ποσά εισπράττονται όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης χωρίς τελικά να φτάνουν για να μειωθεί το Εθνικό χρέος, το οποίο παρά τα δυσβάστακτα μέτρα που επιβάλλονται, διογκώνεται και βαίνει προς το χειρότερο!

Αν συνεχιστεί αυτή η ροή, στο τέλος του χρόνου το μικρό Ρέθυμνο, θα έχει δώσει ποσό ίσο ή και μεγαλύτερο των 100.000.000 ευρώ μόνο μέσω ΔΟΥ. Αναρωτιέται κάποιος πόσα έχει δώσει τα τελευταία 7 χρόνια και πόσο ασύλληπτα μεγάλα είναι τα ποσά που όλοι οι Έλληνες έχουν πληρώσει για μια οικονομική κρίση που δεν τελειώνει αλλά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και οδηγεί σε ακραία φτώχεια τους πολίτες.

 

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Στο μεταξύ ολοένα και σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους πολίτες καθώς όλες οι πληροφορίες για τα επικείμενα νέα οικονομικά μέτρα δεν περιορίζονται μόνο στην ελάττωση του ορίου του αφορολόγητου και στις μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά επεκτείνονται σε φοροεισπρακτικές μεθόδους πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα.

Μεταξύ άλλων έρχεται ο «μεγάλος αδελφός» που σημαίνει πως τίποτα δεν θα είναι πια κρυφό, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα ενός εκάστου. Υπολογίζεται, ότι οκτώ εκατομμύρια φορολογούμενοι θα αποκτήσουν σύντομα το δικό τους πλήρες ηλεκτρονικό προφίλ οφειλών προς το Δημόσιο. Από την ώρα που γεννιέται ένα χρέος, είτε αφορά την Εφορία και τα τελωνεία είτε τα ασφαλιστικά ταμεία, η φορολογική διοίκηση με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να έχει πλήρη εικόνα για τις πληρωμές, τις ρυθμίσεις ή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών θα ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών ή και αυτεπάγγελτοι συμψηφισμοί.

Ο ανοιχτός διαγωνισμός για το σχετικό ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα προκηρύχθηκε από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργο Πιτσιλή και η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται να λύσει τα χέρια του εισπρακτικού μηχανισμού.

Το νέο σύστημα θα είναι σε θέση να συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που σήμερα είναι διάσπαρτες σε διάφορες ηλεκτρονικές εφαρμογές και υποσυστήματα της ΑΑΔΕ, από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το περιουσιολόγιο έως τις καταστάσεις πελατών - προμηθευτών, το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, το Πληροφορικό Σύστημα Αυτοματοποιημένης Επεξεργασίας, αλλά και το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών με κράτη-μέλη της ΕΕ καθώς και πληροφορίες από τρίτους.

Με απλά λόγια δεν θα υπάρχουν πια προσωπικά δεδομένα σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση ενός εκάστου. Το κράτος θα ξέρει απολύτως τι και πως για τον κάθε ένα από εμάς και αδιακρίτως θα το εισπράττει όποτε και όπως επιθυμεί.

 

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ Ο Σ.Α.Ο.Ρ.

Στο μεταξύ η τα νέα μέτρα, οι επικείμενοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι συνεχιζόμενες διαδικασίες κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιών δεν κάμπτουν τη δράση των μελών του Συνδέσμου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, που δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση  πως ο αγώνας και η δράση τους θα συνεχιστεί απρόσκοπτα με ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Ζαχαρίας Κλάδος δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «Δυστυχώς για τον Έλληνα πολίτη, δανειστές και κυβερνώντες καταπατούν χωρίς οίκτο τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, παραβιάζοντας το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, εκβιάζοντας τον κάθε ημέρα μέσω τραπεζών, εφορίας και ταμείων, με περικοπές μισθών και συντάξεων και άλλων σκληρών μέτρων.  Στο όνομα του χρέους, των αριθμών και των συμφερόντων τους ξεχνούν τι θα πει άνθρωπος και στοχεύουν στην άλωση της Ελληνικής περιουσίας, δημόσιας και ιδιωτικής. Ξεχνούν, επίσης, και οι νυν και οι πρώην κυβερνώντες, ότι ηθικός αυτουργός αυτού του χρέους είναι το ίδιο το σύστημα που εκείνοι δημιούργησαν, υπηρέτησαν και υπηρετούν.

Εμείς στο ΣΑΟΡ έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να αλωθεί η Ελληνική περιουσία και θα στηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δίκαιο, την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε να διασύρονται οι συμπολίτες μας, χάνοντας τα σπίτια και την περιουσία τους. Αυτό που δεν κάνουν οι κυβερνώντες ως έχουν υποχρέωση, δηλαδή, τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας, θα το κάνουμε όσο μπορούμε εμείς, με κάθε κόστος, ακόμα και της ίδιας μας της ζωής.»

Ο ίδιος συμπλήρωσε δεικτικά, ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας κ. Αλέξης Τσίπρας στις προεκλογικές του ομιλίες διακήρυσσε δημόσια «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Επίσης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου, ο Υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Παναγιώτης Καμένος έκανε δημόσια δήλωση στα τηλεοπτικά κανάλια και διακήρυσσε το ίδιο ενώ παράλληλα μας προέτρεπε να αγωνιστούμε για αυτό και κατέθετε την συμπαράσταση του στον  αγώνα του ΣΑΟΡ. Αυτοί ξέχασαν αυτά που έλεγαν. Εμείς, όμως, δεν το ξεχάσαμε και δεν θα τα ξεχάσουμε.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ