Η “Καταιγίδα” του Μιχάλη Τζανάκη στο Ρέθυμνο

ΟΙ Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζεουν την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 στο Ρέθυμνο την ιστορική νουβέλα του Μιχάλη Τζανάκη: «Καταιγίδα».

Η καταιγίδα που ξεσπά μες την ψυχή είναι πάντα πιο ισχυρή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μα ίσως να αποτελεί και μία ευκαιρία για να λυθούν εκκρεμότητες χρόνων και να απαντηθούν μυστικά καλά κρυμμένα πίσω από το πέπλο της σιωπής. Κύριο χαρακτηριστικό του βιβλίου όμως, δεν είναι οι «μεγάλες αφηγήσεις». Δεν είναι οι επικές περιγραφές γεγονότων που σημάδεψαν την Κρήτη και την Ελλάδα, αλλά οι καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν μέσα στη λήθη και στη σιωπή. Η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση ωθούν στην ενδοσκόπηση τους ήρωες και αξεδιάλυτα μυστήρια έρχονται στο φως. Το βιβλίο κινείται στο μεταίχμιο μύθου και ιστορίας. Αξιοποιεί αληθινά γεγονότα, ενώ παράλληλα δίνει αφορμές για μια βαθύτερη προσέγγιση στο δίπολο θύτης-θύμα, από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Μιχάλης Τζανάκης ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε Φιλολογία και έχει γράψει τα μυθιστορήματα: «5.13΄ ακριβώς», «Χαμένες ζωές», «Ρέθυμνο-Ιθάκη», καθώς και την μυθιστορηματική βιογραφία του Μ. Κόρακα, «Ο αιώνας του Καπετάνιου». Πολλά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ενώ έχει διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς διηγήματος και ποίησης.

Θα μιλήσουν για το βιβλίο:

Μανόλης Καμπανάκης, Δρ. Φιλολογίας

Σκούληκα Δέσποινα, Μηχανολόγος-Μηχανικός

Χρήστος Τσαντής, συγγραφέας-σύμβουλος ψυχικής υγείας

και ο συγγραφέας Μιχάλης Τζανάκης

CAFE LE JARDIN, Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου

ekriti.gr

Σχετικά άρθρα