ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια όμορφη σχολική γιορτή στπ Σπήλι Ρεθύμνου

0

Πλημμύρισε ο αέρας στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους στο Σπήλι την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών Ε΄ και Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σπηλίου.

Στον περίβολο της εκκλησίας έγινε και φέτος η γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους 2016-2017 η οποία σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Ο χώρος και όλα τα απαραίτητα ετοιμάστηκαν από το πρωί της Πέμπτης. Η ευχή και η προσευχή δασκάλων και μαθητών αναρτήθηκε αφίσα ψηλά στο μπαλκόνι, «Ποτέ πολέμου ιαχή στη γη μην αντηχήσει, παντού ΕΙΡΗΝΗ ν΄απλωθεί κι ο πόλεμος να σβήσει». Η γιορτή των άλλων τάξεων έγινε στις 13 Ιουνίου στο προαύλιο του σχολείου. Τότε συγκεντρώθηκε αναλώσιμο υλικό το οποίο δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου για τις ανάγκες του.

Κατ΄ αρχή μοιράστηκαν τα προγράμματα. Ο Διευθυντής του Σχολείου, μετά, κύριος Ανδρέας Μπενάκης, με θερμά λόγια καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείοι και θείες και όχι μόνο που ήρθαν να καμαρώσουν και να θαυμάσουν τα παιδιά τους, μικρούς ηθοποιούς. Ολόκληρη λαοθάλασσα.

Η χορωδία του σχολείου, από παιδιά όλων των τάξεων με υπεύθυνη την μουσικό του σχολείου Βασιλική Μάρκου και συνοδό στο πιάνο την επίσης μουσικό Μαριέλλα Βιτώρου, τραγούδησαν υπέροχα και οι φωνές τους ενώθηκαν με τα τιτιβίσματα των χελιδονιών που πετούσαν τριγύρω.

Ακολούθησε θεατρική παράσταση με την κωμωδία του Αριστοφάνη «ΕΙΡΗΝΗ». Συντονίστρια η δασκάλα της τάξης Ειρήνη Κονσολάκη. Τα παιδιά ντυμένα με τις κατάλληλες στολές απέδωσαν άριστα τους ρόλους τους και δίκαια τα θαύμασαν και τα χειροκρότησαν όλοι. Τα παιδιά της Ε΄ τάξης πιασμένα σε κύκλο αποχαιρέτησαν τους μαθητές της Έκτης με δύο υπέροχες και συγκινητικές μαντινάδες καθένα και τους αφιέρωσαν ένα συρτό.

Έγινε ύστερα προβολή φωτογραφιών από διάφορες εκδηλώσεις, επισκέψεις δραστηριότητες των αποφοίτων του σχολείου από την Δ΄τάξη έως σήμερα στο Σπήλι, Ρέθυμνο και αλλού.

Τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους έχουν ανοίξει φτερά προς ψηλούς ορίζοντες. Και οι δάσκαλοι που σήμερα έχουν την τιμητική τους ύστερα από αγώνα μιας ολόκληρης χρονιάς πρέπει να αισθάνονται πολύ ικανοποιημένοι.

Θερμά συγχαρητήρια στον Διευθυντή του Σχολείου Ανδρέα Ι. Μπενάκη, στο διδακτικό προσωπικό του Σχολείου, στους μαθητές και σ΄ όλους τους παράγοντες που συνετέλεσαν στην επιτυχία της εορτής και χάρισαν σ΄ όλους ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα.

Καλό καλοκαίρι με υγεία και χαρά.

Θερμά συγχαρητήρια και στον κύριο Μανόλη Τσιρινδάνη ο οποίος έφερε και πρόσφερε παγωτό σ΄ολους, αφιλοκερδώς από το ζαχαροπλαστείο ΕΚΜΕΚ του Σπηλίου.

Μαρία Δερεδάκη - Γιαννακάκη

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ