ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εκριζώθηκαν 5 φυτείες κάνναβης στον Μυλοπόταμο -Συνέλαβαν 3 άτομα

0

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 814  δενδρύλλια κάνναβης - Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Ολοκληρώθηκε σήμερα (30.06.2017) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκαν, πέντε φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά οκτακόσια δέκα τέσσερα (814) δενδρύλλια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων και ενεργειών  της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικών Αποστολών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε ορεινή περιοχή του παραπάνω Δήμου, συνολικά πέντε (5) φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς οκτακόσια δέκα τέσσερα (814) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,5 μέτρο, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πλήθος πειστηρίων που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης προέκυψε ότι τρεις ημεδαποί ηλικίας 58, 24 και 82 ετών, είχαν προβεί στην καλλιέργεια των συγκεκριμένων φυτειών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ