ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 19 Ιουνίου

0

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 συγκλήθηκε Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΡ. Το σώμα δεν είχε την απαιτούμενη απαρτία για να πάρει αποφάσεις. Ακολούθησε συζήτηση και ενδεικτική ψηφοφορία.

Μετά από συζήτηση το ΔΣ της ΕΛΜΕΡ δεσμεύτηκε να επισημάνει ότι η παλαιότερη διατύπωση περί αποκλεισμού από την τοπική κοινωνία του συναδέλφου Ντριάνκου Σωκράτη ήταν άστοχη. Λόγω της έλλειψης απαρτίας και αναλογιζόμενο το κλίμα της συζήτησης το ΔΣ αποφάσισε να ανακαλέσει την πρόταση για διαγραφή του συναδέλφου.

Η συζήτηση κατέληξε στα εξής:

  1. Τα προβλήματα της μαθητικής κοινότητας πρέπει να λύνονται εντός αυτής και αιτήματα εισαγγελικής παρέμβασης από την εκπαιδευτική κοινότητα είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτα εκτός αν διαπράττονται ποινικά αδικήματα.
  2. Η εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να βρεθεί συσπειρωμένη γύρω από το αίτημα για ανατροπή της καταδικαστικής απόφασης των τριών μαθητών. Για το λόγο αυτό η ΕΛΜΕΡ καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 9πμ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο όπου θα γίνει επανάληψη της δίκης.
  3. Το επόμενο διάστημα η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση για τις μαθητικές καταλήψεις και το ρόλο των εκπαιδευτικών.
  4. Για τη στάση μας απέναντι στο νέο νόμο επιλογής των διευθυντών και λόγω της προχωρημένης ώρας η συζήτηση δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το όργανο στο οποίο καλούμαστε να συμμετέχουμε δεν έχει καμία σχέση με το Σύλλογο Διδασκόντων αφού αποκλείεται η συμμετοχή των συναδέλφων αναπληρωτών, πράγμα απαράδεκτο.
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ