Τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΓΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνου ξεκινούν οι διαδικασίες για την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πόλης, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου στο χώρο της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου πολεοδομίας – χωροταξίας κ.  Άγγελου Μαλά, ο οποίος ανέφερε πως η τροποποίηση δεν επιφέρει μείωση του κοινόχρηστου χώρου.

Η απόφαση προκάλεσε την ικανοποίηση των μελών της τοπικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους τονίζουν τα εξής:

«Την ‎12-07-2017, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και αρκετά μέλη, παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρεθύμνου, στην οποία εκτός των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και το θέμα «Τροποποίηση του σχεδίου πόλης και χαρακτηρισμός χώρου για τη δημιουργία Αστυνομικού Μεγάρου».

Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αναγνώρισαν το μέγεθος του προβλήματος, αναφορικά με την στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης μας και ομόφωνα αποφάσισαν την αναδιάταξη των κοινόχρηστων και των κοινωφελών χώρων και τον καθορισμό των όρων δόμησης, με την τροποποίηση του σχεδίου πόλης και απόδοση μέρους του χώρου της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου για ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου. Η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στα σχέδια που έχουν κατατεθεί από τον αρχιτέκτονα – μηχανικό του Δήμου κ. ΤΣΑΚΩΝΑ Μάνο και έχουν οριστικοποιηθεί από τους μηχανικούς της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης του Α.Ε.Α..

Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων και με δεδομένο την δέσμευση που λάβαμε από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο, κατά την συνάντηση που είχαμε την ‎‎26-01-2017, ότι δηλαδή θα εξασφαλιστεί από το Υπουργείο ικανό χρηματικό ποσό για την άμεση υλοποίηση του εγχειρήματος, ελπίζουμε ότι επιτέλους το πρόβλημα στέγασης που επί σειρά ετών ταλανίζει τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου έχει δρομολογηθεί προκειμένου να επιλυθεί οριστικά.»

Σχετικά άρθρα