ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απάντηση από τον ιδιοκτήτη του καφενείου «Αστέρας»

0

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΧΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΧΩΡΑΣ

  • Σπυρίδωνας Αρετάκης: «Εκτός από την κα Νάσκου, ουδείς έχει παραπονεθεί ποτέ για τη λειτουργία του καταστήματός μου»

Απάντηση στις καταγγελίες της κ. Σταυρούλας Νάσκου για διατάραξη της κοινής ησυχίας στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Σοχώρα δίδει ο επιχειρηματίας της περιοχής κ. Σπυρίδωνας Αρετάκης, μετά το δημοσίευμα στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδα μας με τίτλο «Αντιπαραθέσεις και δικαστικές διαμάχες για το ωράριο κοινής ησυχίας» που αναφερόταν στις αντιδράσεις της ξενοδόχου για την λειτουργία των καταστημάτων εστίασης της πλατείας με έμφαση στο καφενείο του «Αστέρα».

Σε επιστολή του ο κ. Αρετάκης αντικρούει τις καταγγελίες της κ. Νάσκου και αναφέρει τα εξής:

«Στο φύλλο της 22/07/2017 φιλοξενήθηκε καταγγελία της κας Νάσκου Σταυρούλας, η οποία συγκεκριμένα ανέφερε για το «διπλανό της καφενείο», ότι δημιουργεί όχληση και καταλαμβάνει χωρίς άδεια κοινόχρηστο χώρο του δήμου. Πλην όμως, σε  συνδυασμό με την εικόνα του άρθρου και την αναφορά της τοποθεσίας Σοχώρας, οι περισσότεροι αναγνώστες στη μικρή μας πόλη γνωρίζουν ότι «το διπλανό της καφενείο» είναι η επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος   «Αστέρας», την οποία εκμεταλλεύομαι. Επικαλέστηκε, μεταξύ άλλων διαμαρτυρίες πελατών του ξενοδοχείου της και ευνοϊκή υπέρ μου θέση της Αστυνομίας και του Δήμου.

Η αλήθεια είναι ότι, εκτός από την κα Νάσκου, ουδείς έχει παραπονεθεί ποτέ για τη λειτουργία του καταστήματός μου, πολλώ δε μάλλον, οι πελάτες του ξενοδοχείου της. Αντιθέτως, πολλοί από αυτούς επωνύμως και με στοιχεία προσβάσιμα από τον καθένα στο διαδίκτυο (www.booking.com/hotel/gr/sohora-boutique-hotel)  μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το κατάστημά μου και το συστήνουν.  Επίσης, η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν έχω καμία εύνοια από τις αρμόδιες αρχές, αλλά και έχω υποστεί  εκατοντάδες ελέγχους,   λόγω των καταγγελιών της ως άνω κυρίας για δήθεν όχληση και για δήθεν κατάληψη δημόσιου χώρου, εις βάρος της εικόνας του καταστήματος και με ενόχληση των πελατών, πλην όμως, αφ ενός δεν έχει επιβληθεί ποτέ πρόστιμο για όχληση ούτε έχω κατηγορηθεί ποτέ από την αστυνομική αρχή σχετικά, αφ ετέρου, έχω αθωωθεί σε όλες τις περιπτώσεις που μετά από έλεγχο των αστυνομικών αρχών   το δικαστήριο έλεγξε τη δήθεν παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου.  Από την πλευρά του ο Δήμος Ρεθύμνου εισπράττει στο ακέραιο όλα τα οφειλόμενα εκ μέρους μου για την αδειοδοτημένη περιοχή που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα.

Συνεπώς, οι ισχυρισμοί της εν λόγω κυρίας, είναι ανυπόστατοι και δυσφημιστικοί, για την όλη δε συμπεριφορά της και τις πρόσφατες αδιανόητες βίαιες πράξεις της εις βάρος μου και εις βάρος εργαζόμενης του καταστήματός μου, έχω ήδη καταφύγει στη δικαιοσύνη. Τέλος, θα ήθελα να τονίσω, ότι είναι καίριος και ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης,  στον οποίο πιστεύω ότι  ανταποκρίνεστε στο ακέραιο, ώστε ακόμη και αν υπάρχουν κάποιοι  επιχειρηματίες που δεν τηρούν τους νόμους, τούτο να μην οδηγεί σε στιγματισμό και διαπόμπευση όλων των επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης και αναψυχής, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία μαζί  με τους  χιλιάδες εργαζόμενους δίδει κάθε χρόνο τον αγώνα για την επιβίωσή τους, προσαρμοζόμενοι με κόπο και θυσίες στις όλο και περισσότερες και αυστηρότερες νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων.»

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ