ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επί ξυρού ακμής η λειτουργία των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι»

0

ΣΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Άλυτο παραμένει το ζήτημα της λειτουργίας των κοινωνικών δομών με την επωνυμία «Βοήθεια στο Σπίτι». Εδώ και 15 χρόνια οι δομές αυτές λειτουργούν με Ευρωπαϊκά Προγράμματα  σε όλους τους δήμους της χώρας προσφέροντας ουσιαστικές υπηρεσίες σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρίες και βαριές ασθένειες αλλά και μοναχικά άτομα που δεν έχουν άλλη συμπαράσταση εκτός από τους ανθρώπους των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Η λειτουργία των δομών αυτών αποτελεί αδήριτη κοινωνική ανάγκη και αυτό είναι απολύτως αποδεδειγμένο την τελευταία 15ετία. Ωστόσο, το «Βοήθεια στο Σπίτι» ως δομή δεν αποτελεί μόνιμη δημοτική υπηρεσία όπως θα έπρεπε ενώ και οι εργαζόμενοι σε όλους τους δήμους, είναι όμηροι της κρατικής αναλγησίας και της μιζέριας, που μετρά με αριθμούς τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους.

Λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης που επικρατεί με το αμφίβολο μέλλον του συγκεκριμένου προγράμματος και της συνεχώς διογκούμενης κρατικής ασέβειας απέναντι στους εργαζόμενους που εδώ και 15 χρόνια προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, απολύτως αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο, προγραμματίζεται νέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα με συμμετοχή των υπαλλήλων των προγραμμάτων από ολόκληρη τη χώρα.

Η απεργία είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή 6 Ιουλίου και την ίδια ημέρα θα γίνει συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος.

Σε ανακοίνωση του το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο των Συλλόγων και Σωμματείων εργαζομένων στις δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» ανακοίνωσαν τα εξής:

«ΛΕΜΕ ΟΧΙ όχι στην επί σειρά ετών ομηρία των εργαζομένων του ΒΒΣ, οι οποίοι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια , έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στον εμπαιγμό 3.500 εργαζομένων του ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ στις καθησυχαστικές υποσχέσεις της Πολιτικής Ηγεσίας και ζητάμε επιτέλους να γίνουν πράξη.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1) Την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του ΒΣΣ σε αορίστου χρόνου διότι εργάζονται ανελλιπώς επί 15 συνεχόμενα χρόνια , έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

2) Απαιτούμε την υλοποίηση της δέσμευσης της Κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού μας ζητήματος και άμεσα νομοθετική ρύθμιση για την λύση της πολύχρονης εργασιακής μας ομηρίας.

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα. Τόπος συγκέντρωσης των εργαζομένων θα είναι η πλατεία Συντάγματος στις 10:00πμ.»

 

Μ.Κ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ