ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Xiaomi είχε το καλύτερο οικονομικό τρίμηνο της ιστορίας της με πωλήσεις 23 εκ. συσκευών

0

Έχοντας περάσει ένα δύσκολο 2016 με πωλήσεις smartphone που απείχαν αρκετά από τους αρχικούς στόχους, τα πράγματα δείχνουν αρκετά καλύτερα φέτος για την Xiaomi με βάση και τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν το πιο επιτυχημένο στην ιστορία της με πωλήσεις 23 εκατομμυρίων συσκευών παγκοσμίως. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Lei Jun, ο αριθμός των πωλήσεων για το συγκεκριμένο τρίμηνο είναι κατά 70% μεγαλύτερος από το προηγούμενο.

Ανάμεσα στους λόγους που φαίνεται ότι είναι υπεύθυνοι για αυτή την τεράστια αύξηση περιλαμβάνεται το καλό οικονομικό κλίμα, με τις πωλήσεις στην Ινδία να έχουν σημειώσει αύξηση 328% σε ετήσια βάση και με το Redmi Note 4 να είναι το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στη χώρα. Η Xiaomi συνεχίζει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ινδία, εγκαινιάζοντας το πρώτο υποκατάστημα Mi Home πριν δύο μήνες στην πόλη Μπανγκαλόρ.

Στόχος της Xiaomi για το 2017 είναι να φτάσει τα $15 δισ. δολάρια έσοδα, με την επόμενη χρονιά να είναι εξίσου σημαντική για την εταιρεία όταν και έχει προγραμματίσει τη διάθεση 100 εκατομμυρίων smartphone στην παγκόσμια αγορά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ