ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Με υδροφόρες μεταφέρεται το νερό σε χωριά του πρώην δήμου Αρκαδίου

0

Το νερό νεράκι λένε τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι αρκετών περιοχών του πρώην δήμου Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος που ανέκυψε στην γεώτρηση που βρίσκεται στην περιοχή της Μέσης, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης Ρεθύμνου για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα λειψυδρίας, μεταφέρει με υδροφόρες το νερό στις πληγείσες περιοχές, ενώ καλεί τους κατοίκους να έχουν υπομονή μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η νέα γεώτρηση στην περιοχή.

Στην υπερβολική κατανάλωση νερού από τις τουριστικές μονάδες που βρίσκονται στα πεδινά, αλλά και στο πρόβλημα που προέκυψε στην γεώτρηση στην περιοχή της Μέσης, αποδίδουν οι αρμόδιοι το πρόβλημα της υδροδότησης που υφίσταται τις τελευταίες ημέρες σε χωριά του πρώην δήμου Αρκαδίου στο Ρέθυμνο.

Αυτό έχει ως συνέπεια περιοχές, όπως το Άδελε, η Λούτρα και άλλα να υδροδοτούνται με υδροφόρες.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ μιλώντας στην «Ν.Τ.Κ.» αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η υπηρεσία του προκειμένου να βρεθεί χώρος για την δημιουργία μιας νέας γεώτρησης, που βάλει τέλος στον εφιάλτη κατοίκων και επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Θεοδωράκη, σε είκοσι ημέρες από αύριο η νέα γεώτρησης στην περιοχή της Μέσης θα έχει ολοκληρωθεί και έτσι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

Το θέμα της μεταφοράς του νερού με υδροφόρες σε χωριά του πρώην δήμου Αρκαδίου, απασχόλησε και μάλιστα έντονα και την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ