ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολοκληρώνεται η διαδικασίας έκδοσης γνωμοδοτικών πράξεων

0

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΣΩΜΑΤΩΝ

Θετική είναι η γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης προς το αρμόδιο υπουργείου προκειμένου να παραχωρήσει τα περίπου 800 στρέμματα γης στην Σχολή Ασωμάτων για την δημιουργία του πρότυπου κέντρου αιγοπροβατοτροφίας.

Οι διαδικασίες γνωμοδοτήσεων των συναρμόδιων υπηρεσιών βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Μάρτιο αφού σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να εξαιρεθούν δασικές εκτάσεις αλλά και αρχαιολογικοί χώροι και να προσδιοριστούν σε ποιες επιτρέπεται η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων  αλλά και σε ποιες επιτρέπονται οι διάφορες λειτουργίες που προβλέπονται για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο.

Όπως μας ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή, εκτός της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, τις σχετικές προκαταρκτικές διαδικασίες έχει ολοκληρώσει και η Εφορία Αρχαιοτήτων, από την οποία αναμένεται η επίσημη γνωμοδότηση, ενώ εντός της προσεχούς εβδομάδας υπολογίζεται να τελειώσει τις αυτοψίες και να εκδώσει σχετική γνωμάτευση και η Διεύθυνση Δασών.

Τελευταία υπηρεσία, από την οποία αναμένεται να ολοκληρώσει σχετική γνωμοδότηση είναι η Πολεοδομία.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης σχολίασε σχετικά στην εφημερίδα μας, ότι «Η διαδικασία με τις γνωμοδοτήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών προς το Υπουργείο, είναι απαιτούμενο από την κείμενη νομοθεσία, προκειμένου να προχωρήσει η παραχώρηση των στρεμμάτων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς η γη θα δοθεί προς χρήση για 40 χρόνια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή και προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα. Μετά από αυτή τη φάση θα έχουμε την επίσημη παραχώρηση των εκτάσεων και θα προχωρήσουμε στις προγραμματικές συμβάσεις για να ξεκινήσει το έργο».

Υπενθυμίζεται, ότι παράλληλα βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης και εξετάζονται όλα τα άλλα ζητήματα για την τελική σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των τριών φορέων που θα λειτουργήσουν το κέντρο, δηλαδή, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφέρειας Κρήτης και Δήμου Αμαρίου.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ