ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Απεργιακό κάλεσμα από τους υπαλλήλους τουρισμού

0

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι ,

Σας  Κ Α Λ  Ο Υ Μ Ε ,    να πάρετε μέρος μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις   20  ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, που κήρυξε  η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού , όπως και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΊ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ,  ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία που επιφέρει απορρύθμιση , χειραγώγιση των εργασιακών σχέσεων και μισθολογική ανισότητα  με συνεχή και βίαιη αποειδίκευση των κλαδικών ειδικοτήτων σε όρους εργασίας και αποδοχές ανειδίκευτου εργάτη, αλλά και γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, σε συνδυασμό με ευελιξία και περιορισμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αποφασίσαμε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 20 Ιουλίου 2017 ως ελάχιστη αντίδραση για:

Για την απόλυτη διάψευση όσων προσδοκιών αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων υπόσχονταν η Κυβέρνηση και τη μη αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα 751€.  Αντ’ αυτού συνεχίζεται ο κρατικός παρεμβατισμός στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο περιεχόμενο των ΣΣΕ με κατάργηση θεμελιωδών αρχών και κανόνων των συλλογικών ρυθμίσεων, της υποχρεωτικής εφαρμογής και επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων μέσω ενώσεων προσώπων αυτά τα αντιδημοκρατικά μορφώματα έρμαια των εργοδοτών, που συστήνονται χωρίς καμία εγγύηση δημοκρατικής εκλογής και λειτουργίας.

Για τη στοχοποίηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία, που αποκατεστάθη με αποφάσεις των ανώτατων εθνικών Δικαστηρίων και μοναδικό εργαλείο συλλογικής διαπραγμάτευσης με τους εργοδότες.

Για την υπέρμετρη ευελιξία και αλλοίωση των κανόνων προστασίας της πλήρους απασχόλησης και τη διευκόλυνση με τη νέα νομοθεσία των ομαδικών απολύσεων.

Για την άνιση μεταχείριση των νέων σε ηλικία εργαζομένων με την εξαίρεσή τους από την εργατική νομοθεσία και την επιβολή υποκατώτατων αμοιβών κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Για την προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση την ακρίβεια και την επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές.

Για την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αυθαίρετο νέο κούρεμα στο εφάπαξ που κατέληξε και κάτω από τη σημερινή αξία των εισφορών των ασφαλισμένων αλλά και με παράλληλη κατάργηση της 20ετίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ