ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Το «τρίτο» μάτι της ΕΛ.ΑΣ. στον δακτύλιο της παλιάς πόλης

0

Στην τοποθέτηση καμερών καταγραφής σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή, σε μια προσπάθεια να περιφρουρήσει αποτελεσματικότερα την παλιά πόλη και να διαφυλάξει το μέτρο του δακτυλίου, που όπως αποδεικνύεται παραμένει διάτρητο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του δήμου σε συνεργασία με την αστυνομική διεύθυνση, άνδρες της οποίας θα χειρίζονται το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής, ενώ θα βεβαιώνουν και τις σχετικές παραβάσεις.

Με σύγχρονες μεθόδους θα περιφρουρείται στο εξής το μέτρο του δακτυλίου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, καθώς ο δήμος προμηθεύτηκε ένα ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής, το οποίο πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.

Το σύστημα αυτό στην ουσία θα καταγράφει μόνο τις πινακίδες των οχημάτων, που διέρχονται από τις εισόδους και εξόδους του ιστορικού κέντρου και θα το χειρίζεται αποκλειστικά και μόνο η ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν και οι κάμερες καταγραφής, ενώ το όλο σύστημα θα θυμίζει τις κάμερες καταγραφής που υπάρχουν και στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης.

Έκκληση ωστόσο, της δημοτικής αρχής κυρίως προς τους δημότες είναι αλλάξουν νοοτροπία και να μην παραβιάζουν τον δακτύλιο, δεδομένου ότι ο στόχος του μέτρου δεν είναι εισπρακτικός.

Σε ότι αφορά στις παραβάσεις που θα βεβαιώνονται από την ΕΛ.ΑΣ. αυτές θα αποστέλλονται στην διεύθυνση κατοικίας του παραβάτη για τα περαιτέρω. Δηλαδή, θα ακολουθείται η ίδια ακριβώς διαδικασία με τις κλήσεις που λαμβάνουν οι παραβάτες και από τις κάμερες του ΒΟΑΚ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ