Καταλονία: Αυξάνονται τα θύματα των επιθέσεων, έφτασαν τα 14 – Κατέληξε τραυματίας στην Καμπρίλς

Οι ύποπτοι που έχουν συλληφθεί για τη φερόμενη εμπλοκή τους στις επιθέσεις στις ισπανικές πόλεις Βαρκελώνη και Καμπρίλς, δεν είχαν προηγούμενη εμπλοκή σε τρομοκρατικές ενέργειες, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ισπανικής εισαγγελίας Χαβιέρ Θαραγόθα.

«Δεν υπάρχουν έρευνες στις οποίες να αναφέρονται τα ονόματά τους», δήλωσε ο Θαραγόθα στο ραδιοφωνικό δίκτυο Cadena Ser.

Επίσης, σύμφωνα με το Cadena Ser, οι καταλανικές αρχές αναζητούν ένα τρίτο όχημα, ένα βαν, και δύο ανθρώπους σε σχέση με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, μετά τη σύλληψη ενός τρίτου υπόπτου.

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, οι δράστες των δύο τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βαρκελώνη ήταν μέλη ενός πυρήνα 12 μελών.

Επίσης, τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας αναζητούν τον Μούσα Ουκαμπίρ, αδελφό ενός από τους συλληφθέντες στην τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, τον οποίο θεωρούν ύποπτο-κλειδί.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, το οποίο επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο Μούσα, ο νεώτερος αδελφός του Ντρις Ουκαμπίρ, φέρεται να ήταν ο δράστης της επίθεσης στη Ράμπλας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μία από τους τραυματίες της επίθεσης στην ισπανική πόλη Καμπρίλς υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη eldiario.es, τα τραύματά είχαν προκληθεί από λεπίδα.

Οι καταλανικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας δεν επιβεβαίωσαν την πληροφορία.

iefiemrida.gr

Σχετικά άρθρα