ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Επικίνδυνη μόλυνση του νερού στο Ρουμελή Μυλοποτάμου

0

«ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ - ΔΕΥΑΜ :  Αδιαφορία με οσμή βούρκου»

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

 

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Παράταξης της Αντιπολίτευσης, της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης Μυλοποτάμου»,

την Κυριακή 6 Αυγούστου, έγινε Ανοικτή Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Ρουμελή, για συζήτηση των θεμάτων και των προβλημάτων του οικισμού.

Στόχος, η ανάδειξη των προβλημάτων και ο σχεδιασμός των απαραίτητων έργων για τη διετία 2017-2019

Ποιοι συμμετείχαν :

Η εκδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή για τα δεδομένα του χωριού. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Κ.Σ της Τοπικής Κοινότητας (Μανώλης Αλεξανδράκης – Πρόεδρος και τα μέλη Μιχάλης Μιχαλάκης και Νικολία Μαραγκουδάκη). Επίσης είχαν προσκληθεί (τιμητικά) που παρευρέθηκαν και μίλησαν, οι τέως πρόεδροι της Κοινότητας Ρουμελή, Μανώλης ΨωμάςΠαύλος Αλεξανδράκης, Μιχάλης Μονιάκης και ο ιερέας του χωριού Παπά Δημήτρης Σωπασουδάκης.

Στο Προεδρείο ήταν (Τάκης Ψαρράς, Ανδρέας Μαραγκουδάκης και Γαβριήλ Μαυρογιαννάκης). Πρώτος χαιρέτησε ο Ανδρέας Μαραγκουδάκης επικεφαλής της δημοτικής Αντιπολίτευσης. Ενώ από τον Συντονιστή της Δημοτικής Παράταξης, Γεώργιο Γιαννουσάκη, έγινε εκτενής εισήγηση πάνω στα τοπικά προβλήματα που η Παράταξη, είχε ως τότε εντοπίσει.

Στην εισήγηση αναφέρθηκε το πρόβλημα της κακής λειτουργίας του «βιολογικού», οι χωματόδρομοι μέσα στο χωριό, όπου οι κάτοικοι το χειμώνα περπατάνε στις λάσπες για να πάνε σπίτι τους, το ακατάλληλο «πόσιμο» νερό, το μέγα πρόβλημα των όμβριων νερών που οι δρόμοι γίνονται ποτάμια κ.α.

Η θερμή όμως και αγανακτισμένη συμμετοχή των κατοίκων, έφερε στο φως πιο σημαντικά προβλήματα που παρά τις προσπάθειες τους και τις καταγγελίες τους, η νυν δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Κόκκινου, αδιαφορεί εγκληματικά και προκλητικά.

Λειψυδρία και επικίνδυνα ακατάλληλο νερό

Καταγγέλθηκε η γνωστή πρακτική του επι χρόνια αρμόδιου του δήμου, πριν Γεροποτάμου και τώρα Μυλοποτάμου που «πήρε» το νερό από το Ρουμελή για να λύσει το πρόβλημα της λειψυδρίας στο Πάνορμο… (Όπως πρόσφατα με τις Μαργαρίτες Ορθέ….). Φυσικά Με τις μεγαλόστομες (και τότε) προσωπικές του εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις προς τους Ρουμελιανούς ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα και αυτός θα είναι δίπλα τους… Και σήμερα ο κ. αυτός ούτε καταδέχεται να παρουσιαστεί να ακούσει τα προβλήματα των Ρουμελιανών. Ενώ ο Πρόεδρος κ. Μανώλης Αλεξανδράκης, πιστός απολογητής του δήμαρχου κ. Δημήτρη Κόκκινου, προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα… Ούτε η υποχρεωτική Λαϊκή Συνέλευση δεν γνώριζε πως ήταν στις υποχρεώσεις του, όπως παραδέχτηκε χαρακτηριστικά.

ΔΕΥΑΜ : Αδιαφορία και οσμή βούρκου

300 ευρώ χρειάζονται όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι, για να λειτουργήσει ένας αυτόματος χλωριωτής στο νερό. Για να μπορούν τουλάχιστο να πλύνονται. Για να μην αισθάνονται την οσμή βούρκου από τις ανεπαρκείς και εγκαταλελειμμένες στην τύχη τους εγκαταστάσεις του «βιολογικού», που έχουν δημιουργήσει ένα επικίνδυνο έλος,  με απειλή για την υγεία των κατοίκων…

Όμως αυτός ο δήμος, δεν ευχερεί για τέτοια… Σιγά μην σκεφτεί το νερό των Ρουμελιανών, έστω να διαθέσει τα 300 ευρώ της αυτόματης χλωρίωσης.. Δεν ξεχνά όμως και τρέχει με περισσή σπουδή, να κατασκευάζει ασφαλτόδρομους για γνωστούς ημέτερους…

ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ

Και σ’ αυτή την 4η κατά σειρά Λαϊκή Συνέλευση, ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος, ούτε βέβαια ο δήμαρχος, ούτε οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜ, έδωσαν σημασία στην ονομαστική γραπτή πρόσκληση που τους στάλθηκε εγκαίρως, για τη συγκέντρωση. (Μόνο ένας αντιδήμαρχος ενημέρωσε τη Ριζοσπαστική Κίνηση πως αδυνατεί λόγω κωλύματος να παρευρίσκεται..). Όλοι οι άλλοι και κυρίως οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΜ, απουσίαζαν και πάλι εκκωφαντικά. Και την επόμενη, έτρεχαν να μπαλώσουν τις καταστάσεις… της εγκληματικής τους αδιαφορίας. Καταστάσεις επικίνδυνες για την υγεία των κατοίκων, για το περιβάλλον, που (δείγμα του ενδιαφέροντος του δήμου),  αγνοούσαν παντελώς…

Ενδεικτικά αναφέρουμε (καταγγελία ενός Ρουμελιανού), την απάντηση που δόθηκε από υπεύθυνο τεχνικό του δήμου : ότι «δεν μπορούν να χλωριώνουν το «πόσιμο» νερό γιατί λέει δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στη δεξαμενή»… (Τα ονόματα υπάρχουν φυσικά).

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα και ζητήθηκε από τον παριστάμενο Πρόεδρο, να γίνει μια ανοικτή συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, με συμμετοχή και εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης, όπου πρωτίστως θα συζητηθεί το πρόβλημα της μόλυνσης του νερού. Συγχρόνως όμως, να ιεραρχηθούν και τα άλλα θέματα και στη συνέχεια να συγκληθεί από τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, όπου θα κληθεί και ο δήμαρχος (έως σήμερα απών), προκειμένου να γίνουν προτάσεις, και να του ζητηθεί προσωπική δέσμευση για άμεσες λύσεις στα προβλήματα του χωριού.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Μυλοποτάμου, στο μεταξύ, πρόκειται να ζητήσει επείγουσα συνάντηση - σύσκεψη με το δήμαρχο για την αντιμετώπιση του μέγα προβλήματος του  νερού και της μόλυνσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ