ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κρήτη: Εφιάλτης εν πλω για 3 Έλληνες ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου

0

Εφιαλτικές ώρες για μια παρέα 3 Ελλήνων, καθώς η βόλτα με ιστιοφόρο εξελίχθηκε σε περιπέτεια.

Αναχώρησαν χθες από το Ρέθυμνο για δροσερές και ξέγνοιαστες στιγμές, όμως οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στη περιοχή τους χάλασαν τα σχέδια με συνέπεια να σκίσουν τα πανιά, ενώ υπήρξε και μηχανική βλάβη, με το ιστιοφόρο να πλέει ακυβέρνητο.

Χθες το απόγευμα σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, με περιπολικά από το λιμεναρχείο Ηρακλείου να σπεύδουν στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και τη ρυμούλκηση του.

Όπως προέκυψε πρόκειται για ένα ζευγάρι με το ανήλικο παιδί τους, ηλικίας 15 ετών. Συγκλονισμένη η γυναίκα μας περιγράφει τον τρόμο που έζησαν για αρκετές ώρες.

«Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας όμως διατηρήσαμε τη ψυχραιμία μας», δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV, η κυρία Ανθούλα Μπουτσέλη. Προορισμός του ζευγαριού ήταν η Σαντορίνη, ενώ τελικός προορισμός η Αθήνα.

Μετά από αρκετές ώρες, το ιστιοφόρο μήκους 11 μέτρων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης - Σαντορίνης.

Τη μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στη περιοχή, τα μεσάνυκτα και κάτω από αντίξοες συνθήκες περιγράφει ο Λιμενάρχης Ηρακλείου ο οποίος παράλληλα δηλώνει ότι οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ