ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

«Άστεγοι» οι αναπληρωτές στο Ρέθυμνο – Ακριβά τα σπίτια

0

Ούτε με το… κιάλι δε βρίσκουν ένα αξιοπρεπές σπίτι και σε λογική τιμή, για να νοικιάσουν, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνται να υπηρετήσουν στο Ρέθυμνο.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες ενοικίασης τουριστικής στέγης έχουν αποδεκατίσει τα διαθέσιμα σπίτια με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει επί το πλείστον χαμηλής ποιότητας οικίες και σε υπέρογκη επιβάρυνση.

Σε αυτό το σκηνικό προστίθενται και οι 8.000 φοιτητές και σπουδαστές του Ρεθύμνου, διαμορφώνοντας μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών θα έχουν συναντήσεις με την αυτοδιοίκηση και τις διευθύνσεις εκπαίδευσης για να εξεταστούν λύσεις του προβλήματος, γιατί δεν αποκλείεται στο μέλλον να αρνούνται οι αναπληρωτές, την υπηρεσία στο Ρέθυμνο.

Και μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν στέγη φέτος οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ωστόσο τα κενά είναι ελάχιστα στη γενική εκπαίδευση, τα βιβλία θα διανεμηθούν την Τρίτη που θα ξεκινήσουν και τα μαθήματα, ενώ δήμος και τροχαία συνεργάζονται για την ασφάλεια των μαθητών με διανομή φυλλαδίων, ειδική σήμανση πέριξ των σχολείων και ελέγχους των μαθητικών λεωφορείων.

Στο 1ο και το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, τονίζοντας τη σημασία της πραγματικής επαφής των ανθρώπων, εκτός μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ