ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική αύξηση των αστέγων στην Αγγλία

0

Αύξηση κατά 60% παρουσίασε ο αριθμός των αστέγων στην Αγγλία τα τελευταία έξι χρόνια εξαιτίας της αύξησης των ενοικίων και των περικοπών στον τομέα της πρόνοιας.

Πλέον, σύμφωνα με φορέα εποπτείας κρατικών δαπανών, τουλάχιστον 77.000 οικογένειες διαμένουν σε προσωρινά καταλύματα.

Σύμφωνα με την Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία (ΝΑΟ) τα άτομα που μένουν στον δρόμο διπλασιάστηκαν και έχουν, πλέον, φτάσει τις 4.000: «Το πρόβλημα των αστέγων σε κάθε μορφή του κατέγραψε σημαντική άνοδο» έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής του NAO, Άμιας Μορς, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενώ συμπληρώνει ότι είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση επιμένει στην ήπια προσέγγιση ενός τόσο επιδεινώμενου προβλήματος.

H κυβέρνηση, απαντώντας στις επικρίσεις, αναφέρει ότι 550 εκατ. λίρες θα επενδυθούν ως το 2020, στην «πλέον φιλόδοξη νομοθετική μεταρρύθμιση εδώ και δεκαετίες» για την επίλυση του προβλήματος.

Ανάμεσα στους αστέγους της Αγγλίας, συγκαταλέγονται και περισσότερα από 120.000 παιδιά, τα οποία, όπως αναφέρει το ΝΑΟ, ζουν σε προσωρινά καταλύματα, όπως σε ξενώνες υποδοχής ή ξενοδοχεία.

Από το 2010 τα ενοίκια στην Αγγλία αυξήθηκαν με τριπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τους μισθούς, με το πλαφόν στα επιδόματα στέγασης να επιτείνει το πρόβλημα.

«Πρόκειται για εθνικό σκάνδαλο καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι γίνονται άστεγοι κάθε χρόνο» σημειώνει η βουλευτής της αντιπολίτευσης Μεγκ Χίλιερ, που προεδρεύει της Επιτροπής Δημοσίων Εσόδων του κοινοβουλίου.

«Αυτή η έκθεση αντανακλά το πραγματικό ανθρώπινο κόστος της αποτυχίας της κυβέρνησης να διασφαλίσει ότι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε προσιτή στέγαση».

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο λίρες τον χρόνο δαπανούν τα τοπικά συμβούλια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των αστέγων, παρέχοντας προσωρινή στέγαση εξαιτίας της μείωσης του αριθμού των εργατικών κατοικιών, σύμφωνα με την έκθεση.

Κάποιες από τις αρχές, ιδίως στο Λονδίνο, προσφέρουν στέγαση σε οικογένειες σε φθηνότερα ακίνητα εκτός των περιφερειών τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ