ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Εγκαίνια γραφείου λογοθεραπείας

0

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στο κέντρο του Ρεθύμνου, στην οδό Καστρινάκη 7, το γραφείο λογοθεραπείας της Νεφέλης Μαλαγάρη-Στρατιδάκη. Η νέα επιστημόνισσα, κόρη των εκπαιδευτικών Χάρη Στρατιδάκη και Αλκμήνης Μαλαγάρη, σπούδασε στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου και έκανε την πρακτική της άσκηση στα Γιάννενα, στο Γραφείο της Βούλας Τάσση και του Στράτου Χάφτα, όπου και στη συνέχεια προσελήφθη και εργάστηκε. Παράλληλα με τις σπουδές της προσέφερε εργασία στο Παιδικό Χωριό SOS Καλαμάτας, στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων και στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας. Είναι πιστοποιημένη διερμηνέας Ολικής Επικοινωνίας και Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας ΠΑΛΟ Καλαμάτας και μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδας.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος και ευχήθηκε καλή συνέχεια και εστίασε την προσοχή στις αποχαιρετιστήριες ζωγραφιές των μαθητών της Νεφέλης από τα Ιωάννινα, τις οποίες θεώρησε ως το καλύτερο πτυχίο για το επαγγελματικό της μέλλον. Μαζί του λειτούργησαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, ο εφημέριος του ναού των Τεσσάρων Μαρτύρων π. Σωκράτης Ξενικάκης και ο διάκονος π. Στυλιανός Καλαϊτζάκης. Στην τελετή παρέστη πλήθος συμπολιτών, ιδιαίτερα εκπαιδευτικών, οι οποίοι και δέχτηκαν ως αντίδωρο ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για «το πώς και το γιατί της λογοθεραπείας».

Εξαιρετική εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους ο χώρος του λογοθεραπευτηρίου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από άνεση, λειτουργικότητα και αισθητική. Τον διαμόρφωσε η αρχιτέκτων μηχανικός Άννα Γαλλιάκη, με επιπλέον ζητούμενο την φιλικότητά του προς τα παιδιά. Την δεξίωση των παρευρισκόμενων ανέλαβε και διεκπεραίωσε με επιτυχία η εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων «Μέλισσα», ενώ την φωτογραφική κάλυψη των εγκαινίων προσέφερε ο Γιώργος Καλούδης του «Φωτο-Σταρ Καλούδης».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ