ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κρητικός τουρισμός: “Η επόμενη δεκαετία θα είναι περίοδος επενδύσεων”

0

“H επόμενη δεκαετία είναι η δεκαετία της Κρήτης και η δεκαετία της Ελλάδας για επενδύσεις”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ρωσικών συμφερόντων κοινοπραξίας “Mirum Hellas”. Ο κ. Vitaly Borisov, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στους επενδυτικούς σχεδιασμούς στον τομέα του τουρισμού για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η επένδυση ύψους 408 εκατ. ευρώ στον Άγιο Νικόλαο με την ονομασία «Elounda Hills», η οποία εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων στις 4 Αυγούστου 2017.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “θα προσκαλούσα και άλλους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βίωσα κι εγώ, ως επιχειρηματίας την άνοδο και την κάθοδο της ελληνικής οικονομίας και πιστεύω πως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε στην Ελλάδα».

Ο κ. Borisov δήλωσε πολύ ευτυχής για την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, “η οποία με την συμπαράσταση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ενέκρινε την επένδυσή μου προκειμένου να προχωρήσει με τη fast track διαδικασία“.

Μεταξύ άλλων σημείωσε “ειδικότερα, ως προς τον τομέα των επενδύσεων, η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα φιλική και το οικονομικό κλίμα στη Ελλάδα αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα εύφορο. Το γεγονός ότι έγινα στρατηγικός επενδυτής με αυτή την κυβέρνηση τα λέει όλα. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη μου, ούτως ώστε το έργο μου να αντιστοιχεί στο ωραίο τοπίο της Κρήτης. Αναμφίβολα θα προσκαλούσα και άλλους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα. Βίωσα κι εγώ, ως επιχειρηματίας την άνοδο και την κάθοδο της ελληνικής οικονομίας και πιστεύω πως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε στην Ελλάδα».

Τι προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο

Το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων με ξενοδοχεία, συνεδριακό κέντρο, σπα, αθλητικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, καθώς και τη δημιουργία παραθεριστικών κατοικιών.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικό αριθμό θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας του, εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 763 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης απασχόλησης.

Παράλληλα, ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να παράσχει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών και προμήθεια προϊόντων τοπικών επιχειρήσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ