ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μηνύσεις και ερωτηματικά για την παρουσία του δικαστικού επιμελητή Παναγόπουλου στο Ρέθυμνο

0

Γράφει η Αθηνά Πετρακάκη

 

Με μήνυση θα απαντήσουν οι Ρεθεμνιώτες στον προκλητικό δικαστικό επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλο βασιζόμενοι στον αντιρατσιστικό νόμο, καθώς ο ίδιος με βίντεο που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook καθύβρισε πολίτες του Ρεθύμνου, Κρητικούς και μέλη του ΣΑΟΡ που βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην οδό Αρκαδίου και συγκεκριμένα έξω από το κατάστημα του συμπολίτη μας Αντώνη Πατερογιαννάκη, προκειμένου να αποτρέψουν την για τρίτη φορά προσπάθεια αρπαγής του ακινήτου στο οποίο διατηρεί επιχείρηση ετοίμων ενδυμάτων εδώ και 35 χρόνια.      

 

Σε επικοινωνία που είχαμε με το δικηγόρο κ. Πέτρο Στεφανάκη μας έδωσε την εικόνα για το πώς η υπόθεση Πατερογιαννάκη, εξελίχθηκε κι έφτασε μέχρι τα γεγονότα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Στεφανάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μετά την υπογραφή της μετατροπής του αρχικού δανείου της Εμπορικής Τράπεζας σε σύμβαση leasing το 2006, με σκοπό μετά την αποπληρωμή σε περίπου 15 χρόνια το ακίνητο να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη, ο Αντώνης Πατερογιαννάκης πήρε 1,6 εκ. ευρώ και χρησιμοποίησε άμεσα το 1,3 εκ ευρώ για αναγκαίες εργασίες στο κατάστημά του. Η μηνιαία δόση που πλήρωνε ήταν 15.179 ευρώ, την οποία κατέβαλε με συνέπεια ως το 2011, έχοντας δώσει συνολικά 700.000 ευρώ. Λόγω της οικονομικής κρίσης όμως αδυνατούσε να συνεχίσει να πληρώνει τη μηνιαία δόση των 15 χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα η σύμβαση leasing να «κοκκινίσει». Αργότερα και χωρίς να ενημερωθεί, μεταβιβάστηκε η σύμβασή του, αντί τιμήματος ίσου περίπου με το 10% του συνολικού ποσού του δανείου, στο αμερικάνικων συμφερόντων fund «Hellas Capital Leasing», το οποίο και ζήτησε ως ιδιώτης πια όλα χρήματα της πρώτης σύμβασης από τον Α. Πατερογιαννάκη, που όμως δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει από καθαρή αντικειμενική αδυναμία.

 

ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, κ. Στεφανάκη, είχε ζητηθεί πολλές φορές η μείωση του ποσού των δόσεων, καθώς ο πελάτης του παρουσίαζε αδυναμία καταβολής τους, εξαιτίας της οικονομικής μάστιγας της εποχής, που επέφερε την δραματική μείωση των εσόδων του.

Αν’ αυτού κι ενώ ο επιχειρηματίας - οφειλέτης καλούνταν να πληρώσει μηνιαία δόση ποσού 15.000 ευρώ, η εταιρία που αγόρασε τη μη εξυπηρετούμενη (κόκκινη) σύμβασή του, του ζήτησε άμεση καταβολή 310.000, αυξάνοντας συγχρόνως τη μηνιαία δόση σε 17.500 ευρώ, πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος ο δικαστικός επιμελητής(!), μετά την πρώτη προσπάθεια κατάσχεσης που έγινε φέτος το καλοκαίρι. «Κατόπιν και καθώς υπό το ασφυκτικό αυτό οικονομικό καθεστώς δεν θα ήταν δυνατόν να βρεθεί αποδεκτή λύση από τα μέρη, το αμερικάνικο fund προέβη σε εκτέλεση της σύμβασης» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΩΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΗΣ

Με όπλα τη τοπική αναρμοδιότητα του δικαστικού λειτουργού, την αμφισβήτηση του πραγματικά οφειλόμενου ποσού και την πλασματική εκτέλεση κατάσχεσης, έχει ήδη προσφύγει στα αστικά δικαστήρια ο επιχειρηματίας δια των δικηγόρων του Κώστα Καλλέργη, Μιχάλη Προκοπάκη και Πέτρου Στεφανάκη, προκειμένου να πετύχει την ακύρωση της κατάσχεσης. Η εκδίκαση της ανακοπής έχει ορισθεί για τον προσεχή Νοέμβριο, ενώ πιθανολογείται ότι δια της δικαστικής αυτής οδού ο επιχειρηματίας θα καταφέρει να επανεγκατασταθεί στο κατάστημα.

Ο κ. Στεφανάκης τόνισε ότι όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε η κατάσχεση, αλλά αυτή εκτελέστηκε στην πράξη από δικαστικό επιμελητή Αθηνών που δεν είχε τοπική αρμοδιότητα, πράγμα το οποίο έχει επισημανθεί και από την ανακοίνωση της ομοσπονδίας δικαστικών επιμελητών Ελλάδος.

«Αμέσως προσβάλαμε δικαστικώς την εκτέλεση ως μη νόμιμη, η οποία πραγματοποιείτο από αναρμόδιο δικαστικό επιμελητή Εφετείου Αθηνών. Κι ενώ η εταιρεία αναφέρει ότι η εκτέλεση έγινε ορθά από δικαστική επιμελήτρια που εδρεύει στα Χανιά, από πλήθος αποδεικτικών στοιχείων προκύπτει ικανώς το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή ο Παναγόπουλος παρίστατο αποκλειστικά, αυτός έδινε τις εντολές, ενώ ακόμα και ο ίδιος το έχει ομολογήσει ενώπιον ποινικού δικαστηρίου όταν ανέφερε εξεταζόμενος ως μάρτυρας ότι ολοκλήρωσε την εκτέλεση σε 10 λεπτά. Το πρόσφατο επίσης θεατρικό παραληρηματικό ηλεκτρονικό διάγγελμά του, ως τουλάχιστον Πρωθυπουργός της Ελλάδας, προς τον ρεθυμνιώτικο λαό αποδεικνύει τα ίδια, όταν παρουσιάζεται αντιθεσμικά και τουλάχιστον άκομψα στην κάμερα, εκτός των ύβρεων που εξαπολύει προς τους ρεθεμνιώτες, να πανηγυρίζει και να καυχιέται ότι κατάφερε να εκτελέσει μια δικαστική απόφαση στο Ρέθυμνο, δίνοντας την τελειωτική γροθιά στην ανομία της πόλης μας, ενώ ενημερώνει τους Έλληνες του Facebook ότι σε περίπτωση ανομίας θα επιστρέψει ξανά στην Κρήτη για να εκτελέσει ξανά τα καθήκοντα του δικαστικού επιμελητή. Ποια η λογική όμως, εκτός της ομολογίας, να μιλά και να παρουσιάζεται με εμφάνιση δικαστικού επιμελητή για μια εκτέλεση την οποία ισχυρίζεται αργότερα ότι δεν έκανε?».

ΤΑ ΜΑΤ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΑΝ;

Όπως τονίστηκε από τον κ. Στεφανάκη, «αφού σύμφωνα με τα δικά τους έγγραφα, την εκτέλεση την ολοκλήρωσαν τον Ιούλιο (η οποία ήταν πλασματική) και αυτή τη φορά ήρθαν ως ιδιοκτήτες του ακινήτου, γιατί τους παρασχέθηκε τόσο μεγάλη Αστυνομική συνδρομή και ενεργοποιήθηκαν ακόμα και τα ΜΑΤ της Κρήτης;» Και συνέχισε: «Για ποιον λόγο δόθηκε τέτοια εντυπωσιακή αστυνομική δύναμη, αφού δεν υπήρχε διαδικασία εκτέλεσης…; Δόθηκαν τα ΜΑΤ για την υποστήριξη ενός ιδιώτη, που ισχυρίστηκε έτσι απλά ότι κινδυνεύει η ζωή του;» αναρωτήθηκε ο κ. Στεφανάκης ενώ συγχρόνως πρόσθεσε, «με ποια κριτήρια εξετάστηκε το κατά πόσον το όφελος ενός ιδιώτη υπερτερεί της ενδεχόμενης βλάβης που θα μπορούσε να προκύψει από μια τέτοια οργανωμένη επιχείρηση;», «αναλύθηκαν επαρκώς τα πραγματικά στοιχεία της υπόθεσης, ώστε να κριθεί επιτακτική η παρουσία ειδικών δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) και αστυνομικού σχεδιασμού, καθώς και αποκλεισμού με αστυνομικά οχήματα του ιστορικού μας κέντρου για 3 περίπου ώρες, εν μέσω της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου;», «ήταν άραγε εν προκειμένω το προσήκον μέτρο η επιλογή της παρουσίας των ΜΑΤ, των οποίων η παρουσία και μόνον συχνά δυναμιτίζει το κλίμα, καθώς οι πολίτες θεωρούν απαξιωτικό να αντιμετωπίζονται από τις βαριές αυτές δυνάμεις καταστολής και η παρουσία τους εκλαμβάνεται ως σκληρή κυβερνητική στάση;» «…ή μήπως η δικαιολογημένη παρουσία αλληλέγγυων πολιτών προς υποστήριξη ενός συμπολίτη τους την ώρα που χάνει την επιχείρησή του, εκτιμάται a priori ως παράνομη συγκέντρωση που πρέπει να κατασταλεί, πράξη δηλαδή εγκληματική και βίαιη από την οποία κινδυνεύει η δημόσια τάξη και ασφάλεια;».

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ» ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Από την περασμένη Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος θα επιχειρούσε για τρίτη φορά να πραγματοποιήσει εκτέλεση κατάσχεσης στο ακίνητο της επιχείρησης «Borsalino», η οποία τελικά έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα, γύρω στις 6 το πρωί δύο διμοιρίες, παρατάχτηκαν στην οδό Αρκαδίου, δεξιά και αριστερά του καταστήματος Borsalino, ενώ φρόντισαν ν’ αποκλείσουν και την οδό Βαφέ, που καταλήγει απέναντι από το κατάστημα, ενώ αποκλεισμένη ήταν και η οδός Ιουλίας Πετυχάκη.

Σταδιακά ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται πολίτες και μέλη του ΣΑΟΡ, οι οποίοι προσπάθησαν πολλές φορές να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ, πράγμα που κατάφερε μόνο ο ένας 45χρονος που κατάφερε να φτάσει ως το δικαστικό επιμελητή και να τον χαστουκίσει. Ωστόσο, ο 45χρονος που συνελήφθη λίγο αργότερα, εκτός από την κατηγορία της σωματικής βλάβης, κατηγορήθηκε και για τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο.

Ο δικαστικός επιμελητής Παναγόπουλος με την προστασία των ΜΑΤ και τη βοήθεια κλειδαρά προσπαθούσε για ώρα να ανοίξει την κλειδαριά της εξωτερικής πόρτας, πράγμα όμως που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα ο κλειδαράς να χρησιμοποιήσει λοστό και να σπάσει το τζάμι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δικαστικός επιμελητής, πέρασε την σπασμένη εξωτερική πόρτα του καταστήματος χωρίς όμως να μπει μέσα, καθώς μετά τον προθάλαμο που ακολουθεί, υπάρχει και η εσωτερική πόρτα του καταστήματος που δεν παραβιάστηκε.

Στη συνέχεια κι αφού ωστόσο, είχαν περάσει περισσότερες από τρεις ώρες, ο δικαστικός επιμελητής, φυγαδεύτηκε με αστυνομική συνοδεία μέσω της οδού Βαφέ κι από κει με περιπολικό της αστυνομίας.

Άπρακτο έφυγε τόσο το συνεργείο από τα Χανιά που είχε κληθεί να τοποθετήσει γυψοσανίδες, όσο και ο τεχνικός συναγερμών, επίσης από τα Χανιά ο οποίος και εκδιώχθηκε από εξαγριωμένους αλληλέγγυους.

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο δικαστικός επιμελητής Γιάννης Παναγόπουλος, φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου και πριν αναχωρήσει για Αθήνα, βιντεοσκόπησε τον εαυτό του και ανέβασε «διάγγελμά του προς τους πολίτες του Ρεθύμνου», αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Αν κάποιος έντιμος Κρητικός πιστεύει ότι ένας δικαστικός λειτουργός έχει θίξει την τιμή και την υπόληψή του, να πάρει το κουμπούρι του ή το κρητικό μαχαίρι του και να έρθει να με αντιμετωπίσει και να ξέρει ότι δε θα προβάλω καμία αντίσταση. Να έρθει πλυμένος, χτενισμένος, να με αντιμετωπίσει. Αλλά από έναν άπλυτο, βρωμιάρη, ξεδοντιάρη από αυτό το πλήθος δεν θα ανεχτώ ούτε κουβέντα».

Το βίντεο έχει κάνει το γύρω του διαδικτύου κι έχει προκαλέσει την οργή χρηστών από όλη την Ελλάδα, όπως και νομικών και συναδέλφων του επιμελητή.

 

ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Πέτρο Στεφανάκη, «ήδη από τον Ιούλιο έχει κατατεθεί κατά του επιμελητή μήνυση από τον επιχειρηματία, για τα αδικήματα της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης σε αναρτήσεις που είχε κάνει στο facebook, που τον αποκαλούσε, έμπορο όπλο, καταχραστή κ.α.». Ωστόσο, μετά τα τελευταία γεγονότα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες εκκρεμεί η υποβολή  μηνυτήριας αναφοράς κατά του επιμελητή Παναγόπουλου για σοβαρά αυτεπάγγελτα αδικήματα που έχει διαπράξει, σχετικά με τον αντιρατσιστικό νόμο, τις προσκλήσεις του στους κρητικούς για μονομαχία, την αντιποίηση ιδιοτήτων και επαγγελμάτων και άλλες παράνομες συμπεριφορές του.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΤΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Πάντως, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το ενδιαφέρον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Αντώνη Πατερογιαννάκη, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πηγές υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που προκαλεί έκπληξη, καθώς ο εμπρησμός στα γραφεία του Ρεθύμνου, έγινε από αλληλέγγυο στην υπόθεσή του Πατερογιαννάκη. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σκοπεύουν να ερευνήσουν, τα της σύμβασης, για περιπτώσεις που έγιναν παρανομίες ή υπήρξε καταχρηστικότητα εκ μέρους του αμερικάνικου fund.

 

 

ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ

ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ

Τη διαδικασία του αυτόφωρου πέρασε την π. εβδομάδα ο 45χρονος, που συνελήφθη με την κατηγορία της σωματική βλάβης κατά του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος κατηγορείται και για τον εμπρησμό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο 45χρονος ζήτησε να παραστεί στη δίκη και ο μηνυτής και το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης για την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου προκειμένου να κληθεί και να παραστεί και ο δικαστικός επιμελητής.

 

ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την απόλυτη καταδίκη των συναδέλφων του προκάλεσε η στάση του δικαστικού επιμελητή Γιάννη Παναγόπουλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών συνεδριάζει εκτάκτως για τον πειθαρχικό του έλεγχο μετά τις ανάρμοστες δηλώσεις του. Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις του Γ. Παναγόπουλου.

«Την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών που ακολουθεί υπογράφει ο πρόεδρος της κ. Γεώργιος Μήτσης.

«Με αφορμή την διακίνηση στο διαδίκτυο ενός βίντεο, στο οποίο γνωστός αθηναίος συνάδελφός μας (δικαστικός επιμελητής), μετά το πέρας κάποιας αναγκαστικής εκτέλεσης στο Ρέθυμνο της Κρήτης κάνει....απαράδεκτες δηλώσεις, κρίνοντας άκομψα τον "οφειλέτη" και τους "συμπαραστάτες" του, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:

Ο δικαστικός επιμελητής είναι όργανο τόσο της επίδοσης δικογράφων όσο και της εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων, κάνοντας ευσυνείδητα την δουλειά του, ΝΟΜΙΜΑ, ΑΠΡΟΣΩΠΑ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκάστης πλευράς. Δεν κρίνει, δεν σχολιάζει, δεν κάνει τηλεοπτικό σόου. Ο ρόλος του είναι καθαρά και αυστηρά θεσμικός. Προσπαθεί δε, όσο μπορεί, να διευκολύνει τα πράγματα. Να μην τα εκτραχύνει, όσο το δυνατόν.

(Επί πλέον ο δικαστικός επιμελητής έχει εδαφική αρμοδιότητα τα όρια αρμοδιότητας του Εφετείου όπου είναι διορισμένος. Ένας Αθηναίος ή ένας Πειραιώτης δεν μπορεί να ενεργήσει πράξεις π.χ. στην Κρήτη ή στην Θράκη).

Ως αρμόδιο συνδικαλιστικό - θεσμικό όργανο του κλάδου, δηλώνουμε ότι ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου συναδέλφου, καθώς και παρόμοιες συμπεριφορές από συναδέλφους.

Χαρακτηρισμοί όπως αυτοί που χρησιμοποιήθηκαν από το μέλος μας αφορούν και εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο. Δεν θεωρούμε κανένα Έλληνα Πολίτη "απόστημα" "άπλυτο" κ.λ.π. Δεν ασκούμε κανενός είδους πολιτική. Η λαϊκή αγωνία έστω και εκδηλωνόμενη υπερβολικά, είναι και δική μας αγωνία, μέσα σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Διότι η μοίρα μας είναι κοινή.

Οι αποφάσεις που εκτελούμε, με δυσκολία ενίοτε, έχουν ήδη κρίνει (κατ' αντιμωλία) την όποια αντιδικία στο δικαστήριο. Εμείς ως αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί τις υλοποιούμε. Φροντίζοντας εν σιωπή να τηρηθούν τα νόμιμα, σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Να μη θιγεί καθ' υπέρβαση ούτε ο επισπεύδων ούτε ο καθ' ου. Δεν είμαστε εκδικητές, ούτε υπέρμαχοι κανενός. Εκτελούμε τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Είμαστε απλώς δικαστικοί επιμελητές.

Τα αρμόδια θεσμικά μας όργανα εκφράζουν τη βαθειά τους λύπη για την ανάρμοστη συμπεριφορά όσων εξ' ημών (μελών μας) παρεκτρέπονται και βεβαιώνουμε την Κοινωνία ότι θα λάβουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου, με βάση το πειθαρχικό δίκαιο που διαθέτουμε. Να είναι όλοι σίγουροι και ήσυχοι!".

Για δε τον συγκεκριμένο συνάδελφο θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Εφετείου Αθηνών, που είναι μέλος, για να αναθέσει την υπόθεση για τον πειθαρχικό του έλεγχο.»

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΤΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ

Σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να εξηγήσει στους Ρεθεμνιώτες πως ακριβώς έφτασαν τα πράγματα μέχρι τα γεγονότα του Σαββάτου, ο Αντώνης Πατερογιαννάκης, συντάσσει επιστολή στην οποία συγχρόνως ευχαριστεί τους Ρεθεμνιώτες για την συμπαράσταση.

Στην επιστολή του ο κ. Πατερογιαννάκης αναφέρει:

«Μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πόλη μας αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες που το τελευταίο διάστημα δείχνουν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία την ευαισθησία τους και το πραγματικό τους ενδιαφέρον απέναντι στο πρόσωπο μου, την οικογένεια μου και τους εργαζόμενους της επιχείρησης μου και ειδικότερα στα μέλη του ΣΑΟΡ, που μου συμπαραστέκονται συνεχώς.

Σκοπός της παρούσας επιστολής μου είναι να ξεκαθαρίσω την κατάσταση και να προσπαθήσω να εξηγήσω σε όλους τους συμπολίτες μου πως έχουν τα πράγματα.

Η επιχείρηση μου λειτουργεί τα τελευταία 35 χρόνια στην αγορά του Ρεθύμνου, ξεκίνησε ως ένα μικρό ραφείο και έφτασε πριν την κρίση να είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων της Κρήτης.

Το 2006 στο πλαίσιο της Σύμβασης που υπέγραψα με την Εμπορική leasing, και με σκοπό να αποκτήσω ρευστότητα, της μεταβίβασα το ακίνητο μου επί της οδού Αρκαδίου αρ.296 έναντι 1.600.000,00 € και αυθημερόν συμφώνησα να της καταβάλω κάθε μήνα το ποσόν των 15.179,00 € !!! αφού το ύψος της Σύμβασης leasing ήταν 1.820.000,00€ ενώ στο τέλος της Σύμβασης αυτής, θα επανερχόταν το ακίνητο μου στην κυριότητα μου.

Για να λυθεί κάθε παρεξήγηση και προς αποφυγή παραπληροφόρησης πρέπει να διευκρινίσω ότι τα χρήματα που έλαβα τότε από την Εμπορική leasing, δεν τα «έφαγα» όπως τελευταία ορισμένοι κακόπιστοι διαδίδουν, αλλά αντιθέτως τα χρησιμοποίησα για την εκ θεμελίων ανακαίνιση του καταστήματος μου, αφού έχρηζε άμεσης παρέμβασης λόγω προβλημάτων στατικότητας του και αφού άλλωστε προσδοκούσα ότι το κατάστημα αυτό θα «ερχόταν στα χέρια μου», για τον λόγο αυτό θέτω στην διάθεση οιουδήποτε τα τιμολόγια των εργασιών και των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η οικονομική κρίση επηρέασε και την δική μου επιχείρηση, με αποτέλεσμα ο τζίρος της κάθε χρόνο να πέφτει και να αδυνατώ να ανταποκριθώ στην υπέρογκη μηνιαία καταβολή των 15.179 €.

Βλέποντας ότι η κρίση αυτή θα έχει βάθος, και έχοντας ως κύριο στόχο μου να διατηρήσω τις θέσεις εργασίας της επιχείρησης μου, και ενώ συγχρόνως η φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μου αυξάνονταν, το 2014 ήρθα σε επαφή με την Hellas Capital Leasing, διάδοχο πλέον εταιρεία της Εμπορικής leasing, και ζήτησα την αναπροσαρμογή της μηνιαίας δόσης με ταυτόχρονη επιμήκυνση της διάρκειας της Σύμβασης, ώστε το ποσό που θα κατέβαλα να ανταποκρίνεται στις συνθήκες της αγοράς και η επιχείρηση μου να παραμείνει βιώσιμη.

Δυστυχώς το αμερικανικών συμφερόντων fund αντίθετα με ότι ορίζει ο Νόμος αρνείται πεισματικά ακόμα και σήμερα την οιαδήποτε πρόταση ρύθμισης της οφειλής μου, έχοντας ως μοναδικό σκοπό την αρπαγή του καταστήματος μου και τον οικονομικό μου αφανισμό, με την βοήθεια βέβαια μεγάλης πασίγνωστης δικηγορικής – εισπρακτικής εταιρείας των Αθηνών και με σκοπό να πουλήσει ή να μισθώσει το ακίνητο σε παγκόσμιο εμπορικό κολοσσό.

Πρέπει να σημειώσω ότι μέχρι σήμερα έχω αποδεδειγμένα καταβάλλει στην εταιρεία αυτή περίπου 700.000 €, ενώ η μοναδική φορά που μου αντιπρότεινε κάτι δήθεν για να με βοηθήσει και να με στηρίξει ήταν η άμεση καταβολή ποσού 310.000 ευρώ ως προκαταβολή και έκτοτε η συνέχιση της καταβολής ποσού 17.500 € μηνιαίως!!!

Συνεπώς μου αντιπρότεινε κάτι αδύνατο και ανέφικτο ως πρόταση.

Είναι τουλάχιστον συγκινητική η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται καθημερινά από όλους τους συμπολίτες μου στο πρόσωπο και για τον λόγο αυτό τους οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!»

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Σ.Α.Ο.Ρ

«Το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ) από την ίδρυση του και με τις αρχές του καταστατικού που τον διέπουν, είναι δίπλα στα προβλήματα όλων των Ελλήνων συμπολιτών μας.

Ο Σ.Α.Ο.Ρ, πιστός στους λόγους και τις πράξεις του ήταν και θα είναι δίπλα στον συμπολίτη μας που δοκιμάζετε και θα δώσει την μάχη για το αναφαίρετο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για την προστασία της περιουσίας  του.

Τα γεγονότα της 1ης -9-2017 έδειξαν το πραγματικό πρόσωπο των οικονομικών εισβολέων και τις μεθόδους τους.

Καταδικάζουμε πράξεις που δεν υποκινούνται από το σωματείο και δεν καλούμε σε πράξεις βίας κανέναν συμπολίτη μας. Έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους με επιστολές γνωστοποίησης και  δελτία τύπου, σε  κεντρική διοίκηση και τοπικούς φορείς,  ότι  απειλείται η  κοινωνική συνοχή που τόσο βάναυσα προκαλείται και  θα φέρει αλυσιδωτές ανεξέλεγκτες αντιδράσεις.

Επιδεικτικά και απαξιωτικά δεν έτυχε καμιάς απάντησης η στήριξης στον αγώνα που  ξεκίνησε εδώ και 4 χρόνια, αγώνα που στοχεύει στη  διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας με την προστασία από την υποδούλωση, την εξόντωση, την εκχώρηση της ελληνικής  ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας τους.

Το Δ.Σ του Σ.ΑΟ.Ρ. και τα μέλη του στις πιέσεις που ασκούνται καθημερινά από την δημοσιά κρατική μηχανή, προσπαθεί με νηφαλιότητα και σύνεση να αντιμετωπίζει τις δύσκολες καταστάσεις και σε όποια αντίδραση εκδηλώνεται να κρατιέται σε ήπιους τόνους.

Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και η αντίδραση κάθε συμπολίτη μας κάτω από το βάρος ψυχολογικής βίας και συναισθηματικής φόρτισής του αντιδρά με διαφορετικό και παρορμητικό τρόπο, που δεν είναι ούτε προβλέψιμος, ούτε ελέγξιμος. Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την αδυναμία του ανθρώπου που τέλει κάτω από ψυχολογική καταρράκωση να διαχειριστεί ορθά την κακή στιγμή  που βιώνει, αυτή που μόνο κάποιος νηφάλιος θα μπορούσε να διαχειριστεί.

Καθημερινά σπιλώνεται η υπόληψη και η αξιοπρέπεια των συμπολιτών από το σύστημα και τα όργανα του, για  να σταματήσουν τον αγώνα της αντίστασης, και να του επισυνάψουν  τον ρόλο του τρομοκράτη και φασίστα.

Η κοινωνία έχει ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές της με κάθε άνευ προηγούμενου επίθεση που δέχεται  και προσπαθεί μάταια να επιβιώσει στο κλίμα αβεβαιότητας εκφοβισμού και κάθε μορφή βίας.

Τα τελευταία γεγονότα καταδεικνύουν έμπρακτα την αρχή μια ανεξέλεγκτης αντίδρασης και κοινωνικού αυτοματισμού, που προσπαθούν να την φορτώσουν στους συμπολίτες μας, αυτοί που διεκδικούν τα  συμφέροντα τους από την άνευ όρων παράδοσης των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Εμείς στο ΣΑΟΡ έχουμε αποφασίσει ότι δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να αλωθεί η Ελληνική περιουσία και θα στηρίξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δίκαιο, την ανθρώπινη υπόσταση και την αξιοπρέπεια. Δεν θα επιτρέψουμε να διασύρονται οι συμπολίτες μας, χάνοντας τα σπίτια και την περιουσία τους. Αυτό που δεν κάνουν οι κυβερνώντες ως έχουν υποχρέωση, δηλαδή, τη στήριξη της Ελληνικής κοινωνίας, θα το κάνουμε όσο μπορούμε εμείς, με κάθε κόστος, ακόμα και της ίδιας μας της ζωής.»

 

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης καταδικάζει απερίφραστα και σε όλους τους τόνους τις προκλητικές δηλώσεις του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος, εκπροσωπώντας αμερικάνικο fund, πραγματοποίησε την επεισοδιακή κατάσχεση ακινήτου Ρεθυμνιώτη επιχειρηματία, στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο δικαστικός επιμελητής με το βίντεο – διάγγελμα που ανάρτησε στο διαδίκτυο προσβάλει, όχι μόνο τον άτυχο επιχειρηματία, χαρακτηρίζοντάς τον «δύστροπο κακοπληρωτή», τους Ρεθεμνιώτες που του συμπαραστάθηκαν με τους χαρακτηρισμούς «άπλυτοι, βρωμιάρηδες και ξεδοντιάρηδες», αλλά και προκαλεί, προσβάλει και ειρωνεύεται συλλήβδην όλους τους Ρεθεμνιώτες, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς με την επιχειρηματική κοινότητα, εκθέτοντας κάθε έννοια νομιμότητας.

Το Ρέθυμνο, η πόλη των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού προσβάλλεται βάναυσα από τις δηλώσεις του δικαστικού επιμελητού, οι οποίες δεν συνάδουν με την σοβαρότητα και σπουδαιότητα του λειτουργήματός του και για τους λόγους αυτούς οι δηλώσεις αυτές δεν πρέπει επ’ ουδενί να μείνουν ατιμώρητες.

Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη παρέμβασης της δικαιοσύνης, όχι μόνο προκειμένου να αποσαφηνισθεί η νομιμότητα πραγματοποίησης της κατάσχεσης, αλλά και για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για την προκλητική του στάση και τις εμπρηστικές του δηλώσεις.

Επειδή τα φαινόμενα πλειστηριασμών και κατασχέσεων αναμένεται να ενταθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι εμπλεκόμενοι, θα πρέπει να επιδείξουν την προσήκουσα σοβαρότητα και ωριμότητα, ώστε οι διαδικασίες αυτές να πραγματοποιούνται, στα πλαίσια του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, με ευπρέπεια, πολιτισμό και σεβασμό της δύσκολης θέσης του δανειολήπτη.

Τελειώνοντας, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης καταδικάζει με κατηγορηματικό τρόπο τον εμπρησμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στο Ρέθυμνο, που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα της κατάσχεσης. Τέτοιες παράνομες πράξεις, όχι μόνο θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες, αθώων πολιτών, οι οποίοι γειτνιάζουν με τα κομματικά γραφεία, αλλά, το κυριότερο, δυναμιτίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, ιδιαίτερα σήμερα, στις κρίσιμες στιγμές που διαβιεί η Χώρα μας, για την αντιμετώπιση των οποίων απαιτείται σύμπνοια και κοινωνική συνοχή.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΚΕ

Οι πλειστηριασμοί που έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση, είναι στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής, που στοχεύει στον πλήρη αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας.

Τα γεγονότα ξετυλίχθηκαν τις τελευταίες μέρες και  τρόπος που στήνονται τέτοιου είδους «επιχειρήσεις» στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό, τους μικροεπαγγελματίες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και να τους κάνει να αποδεχθούν μοιρολατρικά αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Διάφορες ενέργειες που γίνονται, υποτίθεται στα πλαίσια της στήριξης των αδικημένων, επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία, πολιτικά πρόσωπα και διάφορες άλλες τέτοιου είδους πράξεις είναι καταδικαστέες γιατί εκ των πραγμάτων λειτουργούν προβοκατόρικα και έχουν σκοπό να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο λαό του Ρέθυμνου. Είναι ενέργειες που δίνουν λαβή για νέα κατασταλτικά μέτρα κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν συμπεράσματα από τα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη μας.

Αυτή είναι η «Δίκαιη Ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Υλοποιεί στο ακέραιο ότι κληρονόμησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, φορτώνει διαρκώς νέα μέτρα στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων,

Ετοιμάζει νέα επίθεση  στο όνομα των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης.

« Δίκαιο και ανάπτυξη για το κεφάλαιο – πάνω στα συντρίμμια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων».

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να μην τρομοκρατηθούν, να οργανώσουν και να δυναμώσουν την πάλης τους μέσα από τα εργατικά τους σωματεία, τους συλλόγους τους για αυξήσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Για κατάργηση όλων των νόμων και μέτρων, για την ανάκτηση απωλειών, με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ