ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για τις θέσεις του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ

0

Την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της ΔΕΘ, την παρουσίαση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, ακολουθεί η επόμενη μέρα. Και εκεί, το οικονομικό κλίμα απαιτεί να μην επηρεάζεται και εγκλωβίζεται απο πρακτικές και ζητήματα που ενώ μπορούν να ξεπερνώνται, δημιουργούν αβεβαιότητα. Αβεβαιότητα που προκαλεί οικονομική ζημιά, που στερεί αναγκαίους πόρους μεταξύ άλλων απο την μη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αβεβαιότητα που δεν βοηθά το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον, την επιχειρηματικότητα, που επιδρά παραλυτικά στο κράτος.

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, η χώρα για την επιτυχή ολοκλήρωση της νέας, τρίτης αξιολόγησης και συνολικά του προγράμματος χρηματοδότησης , απαιτούν την αποφυγή καθυστερήσεων, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο που απειλεί την ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη. Απαιτεί πολιτική δέσμευση για την καταπολέμηση όλων των εστιών που επιτείνουν την αντιπαραγωγικότητα και την δυσλειτουργία στο Κράτος και στην Δημόσια Διοίκηση.

Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι μπορεί να εγγυηθεί ένα σταθερό οικονομικό κλίμα, να κινητοποιηθεί ως προς την επίτευξη των στόχων που συμφωνεί , δεσμεύεται και θέτει, για τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποδοχή επενδυτικών προτάσεων, να λειτουργήσει υπέρ των αναγκαίων λύσεων που μπορούν να μεταρρυθμίσουν την Δημόσια Διοίκηση, να ανασυγκροτήσει χωρίς νέα ελλείμματα την κοινωνική διάσταση του κράτους.

​Να παρουσιάσει με ευκρίνεια την θέση της πάνω στα μείζονα θέματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, να προσδιορίσει δημόσια με τα υπόλοιπα δημοκρατικά φιλοευρωπαϊκά κόμματα μια όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη , κοινά αποδεκτή θέση, που θα

διαμορφώσει​ ​

την επιβεβλημένη και αναγκαία παρουσία ​και συμμετοχή της χώρας στις διαμορφούμενες νέες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό​ ​

​γίγνεσθαι.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ