ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρουσίασε το πρωτοποριακό σχέδιο ο Αστέρας Ρεθύμνου

0

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Σε μια εκδήλωση πρωτοποριακή για το Ρεθεμνιώτικο ποδόσφαιρο η Διοίκηση και τα στελέχη του Νέου Αστέρα Ρεθύμνου παρουσίασαν και “αποκάλυψαν “ το όραμα για το μέλλον του συλλόγου, τους στόχους αλλά και την νέα φιλοσοφία που θέλει να περάσει στο φίλαθλο κοινό του Ρεθύμνου.

Την κατάμεστη αίθουσα στο Σπίτι του Πολιτισμού, το βράδυ της Παρασκευής, αθλητές, γονείς και παιδιά από τις ακαδημίες, φίλοι του ποδοσφαίρου, η εντυπωσιακή Ιωάννα Μαλέσκου παρουσίασε το όραμα του Νέου Αστέρα για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.Παρόντες ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνου π. Ιωάννης Κλειδής, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνου και εντεταλμένος σε θέματα Αθλητισμού Δημήτρης Λαχνιδάκης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ρεθύμνου Θοδωρής Νίνος, ο Δημοτικός σύμβουλος και προϊστάμενος του ιατρικού τμήματος της ομάδας Γιάννης Γαϊτάνης, ο Προέδρου της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης και πολλοί παράγοντες του Ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδος Μιχάλης Δεληγιαννάκης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε εκ μερους της διοίκησης τους παρισταμένους, αναφέρθηκε στο όραμα και τους στόχους του συλλόγου λέγοντας :

«Όραμά μας είναι να εντάξουμε, επιτέλους, το Ρεθυμνιώτικο Ποδόσφαιρο στο χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αυτό είναι κάτι, που κατά τη γνώμη μας μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την αξιοποίηση και την ανάπτυξη των γηγενών ποδοσφαιριστών και από την εκμάθηση της συλλογικότητας, αφήνοντας κατά μέρους μικρο- εγωισμούς και σκοπιμότητες. Για το λόγο αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε, δύο από τις πιο ιστορικές ομάδες της πόλης, ο Νέος Αστέρας και ο Νέος Κεραυνός, μαζί και με τη συμβολή της νεανικής Νεαρ, να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μια «ισχυρή» ακαδημία, η οποία θα μπορεί να παρέχει στους αθλητές της όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να αναπτύξουν την αγωνιστική τους ικανότητα, και ταυτόχρονα να αφομοιώσουν τον επαγγελματικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας δράσης.»

«Στόχος μας είναι ο Αστέρας Ρεθύμνου, τα επόμενα χρόνια που έρχονται, να καταφέρει να αγωνίζεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, ώστε να αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των μικρών αθλητών μας. Από την άλλη πλευρά οι νεανικές ομάδες του Κεραυνού και της ΝΕΑΡ αποτελούν το πρώτο σκαλοπάτι ώστε τα παιδιά των ακαδημιών του Αστέρα να αποκτήσουν τις πρώτες τους ποδοσφαιρικές παραστάσεις. Με τη συνεργασία αυτή έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μια πυραμίδα που ο σκοπός της είναι τα παιδιά να έχουν συνέχεια ένα κοντινό και ρεαλιστικό στόχο και με σταθερά βήματα χρόνο με το χρόνο για να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις ποδοσφαιρικές παραστάσεις που αποκτούν και να είναι έτοιμοι τόσο από αγωνιστικής πλευράς όσο και για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους που απαιτείται, για να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πρόκληση καλούνται να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.»

Αναφέρθηκε επίσης με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας των αθλητών λέγοντας:

«Το θέμα της ασφάλειας των αθλητών αποτελεί το πρώτο και κύριο μέλημά μας. Γι’ αυτό και δεν επαναπαυτήκαμε με το εξειδικευμένο προσωπικό μας, αλλά οργανώσαμε ημερίδα Α’ Βοηθειών, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, εγκεκριμένη από το Υπουργείο Υγείας, και όλοι μας οι προπονητές απέκτησαν τη σχετική πιστοποίηση BLS- AEO, που αφορά στην παροχή Α’ Βοηθειών και τον τρόπο χρήσης απινιδωτή.»

Κλείνοντας την ομιλία του ο τεχνικός διευθυντής μας έδωσε και την μεγάλη είδηση :

«Η Διοίκηση του Αστέρα Ρεθύμνου ανακοινώνει ότι μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε από το Δήμο Ρεθύμνου εξασφάλισε στη θέση της Μοναχής Ελιάς στον Τσεσμέ 13,5 στρέμματα για την δημιουργία Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου το οποίο θα στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του σωματείου μας. Έχουμε απευθυνθεί ήδη σε μεγάλη τεχνική εταιρεία που έχει αναλάβει την μελέτη, τον σχεδιασμό,και την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, και μέσα στο επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε τη μακέτα του πρότυπου κέντρου φιλοδοξώντας με την έναρξη της επόμενης σεζόν να είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Με την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου ο Αστέρας αλλάζει επίπεδο και μπορεί να ατενίζει το μέλλον του με μεγαλύτερη αισιοδοξία»

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο, με την σειρά, ο καταξιωμένος ποδοσφαιριστής και αγαπητός στους φιλάθλους Στέλιος Κοζανίδης, που είναι πλέον ο Διευθυντής των Ακαδημιών του Νέου Αστέρα και μέσα από προσωπικά του βιώματα κάλεσε τα παιδιά να πλαισιώσουν τις ακαδημίες και να απολαύσουν την χαρά του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Κεραυνού και της ΝΕΑΡ Γιώργος Μπαστάκης, που μέσα από φωτογραφίες και βίντεο ανέδειξε την δυνατή σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στα παιδιά-αθλητές και τους γονείς, αναλύοντας το πλάνο των ακαδημιών για τα επόμενα χρόνια, και τέλος ο προπονητής της γυναικείας ομάδος Παναγιώτης Αντωνιάδης έκανε μια γενικότερη ανάλυση για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την προσπάθεια που θα κάνει φέτος το γυναικείο τμήμα του Αστέρα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου κ.Δασκαλομαρκάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνου Δημήτρης Λαχνιδάκης καθώς και ο ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ρεθύμνου Θοδωρής Νίνος, που ευχήθηκαν στον Νέο Αστέρα μια καλή και υγιή χρονιά γεμάτη επιτυχίες.

Συγκίνησε η πρωτοβουλία του συλλόγου να τιμήσει τον σπουδαίο προπονητή και άνθρωπο Ευγένιο Γκέραρντ αναγνωρίζοντας την συνολική προσφορά του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και το σημαντικό του έργο στην Κρήτη. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε στον γιό του Ευγένιου Γκέραρντ Μανόλη Παπαδάκη, ο γιατρός Γιάννης Γαιτάνης.

Ευχάριστη αίσθηση επίσης προκάλεσε το πολύ όμορφο βίντεο που πρόσφερε η εταιρία MACRON STORES CRETA που παρακινεί τα παιδιά να αφήσουν τα κινητά τηλέφωνα για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Παρουσιάστηκε επίσης η νέα σύγχρονη ιστοσελίδα του συλλόγου www.neosasteras.gr η οποία θα αποτελεί πλέον το κεντρικό μέσο ενημέρωσης και πληροφόρησης του συλλόγου, με εφαρμογές για smartphones και tablets και που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα παραπάνω από κάποιον Ευρωπαικό Σύλλογο Ποδοσφαίρου και θα είναι στον «αέρα» του διαδικτύου σε λίγες μέρες!

Στο τέλος της όμορφης βραδιάς η διοίκηση του Αστέρα παρέθεσε σε όλους τους παρευρισκομένους ένα πλούσιο μπουφέ με εκλεκτούς μεζέδες που ετοίμασε το «Crete Catering Food Philosophy» Η Διοίκηση, οι προπονητές και οι αθλητές του Νέου Αστέρα ευχαριστούν θερμά όλους όσους παρευρέθησαν στην χθεσινή εκδήλωση και εύχεται σε όλους μια καλή και υγιή αγωνιστική χρονιά με ευγενή άμιλλα και αθλητικό πολιτισμό. Ιδιαιτέρως θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Ιωάννα Μαλέσκου για την εξαιρετική παρουσίαση και τον άριστο συντονισμό της εκδήλωσης».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ