ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παρουσιάστηκε η παράσταση «Η Γη στον Άρη 2123»

0

Στο κατάμεστο από κόσμο Στέκι Περάματος παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017 η παράσταση «Η Γη στον Άρη 2123» που έγραψε και σκηνοθέτησε η Ελβίνα Μποτονάκη.

Η παράσταση παρουσιάστηκε από 30 παιδιά, όλοι μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι παρακολούθησαν το Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι που λειτούργησε για τρεις μήνες στο πλαίσιο του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου και συμμετείχαν δωρεάν περισσότεροι από 60 μαθητές.

Το εργαστήρι και την παράσταση, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Ταλλαία 2017» οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» και λειτούργησε υπό την καθοδήγηση της ηθοποιού και σκηνοθέτιδας Ελβίνας Μποτονάκη με την βοήθεια της ερασιτέχνη ηθοποιού Γεωργίας Γαλλιάκη.

Η κ. Μποτονάκη, μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, δήλωσε τα εξής: «Σε μια εποχή που διαρκώς απαιτεί όλο και περισσότερα από τους ανθρώπους, τα παιδιά διατηρούν μια αθώα ματιά για τον κόσμο. Προσωπικά, δεν είμαι της γνώμης να κλείνουμε τα μάτια στα παιδιά, γιατί έτσι κι αλλιώς τα παιδιά βλέπουν. Κι όταν δεν βλέπουν, διαισθάνονται. Πρέπει εμείς να δούμε μέσα από τα μάτια τους. Να τα παροτρύνουμε διαρκώς να μας μιλούν, να μοιράζονται τα όνειρά τους μαζί μας και εμείς να τα ακούμε. Γιατί μόνο μέσα από μάτια παιδικά μπορούμε να δούμε τι χρειάζεται στον κόσμο να αλλάξει. Και μόνο εάν οι συνθήκες γίνουν καλύτερες για αυτά, ίσως γίνουν καλύτερες και για εμάς στο τέλος. Δυστυχώς έχουμε μάθει να κοιτάμε πάντα από το τέλος. Όταν τα πράγματα έχουν ήδη πάρει άσχημη τροπή. Όταν ο νους έχει ηδη χειραγωγηθεί και το σώμα έχει παραλύσει. Εγώ λέω αυτή τη φορά να ξεκινήσουμε από την αρχή αρχή. Από τα παιδιά. Από εκεί που η λογική μπερδέυεται με την φαντασία και το όνειρο και μέσα τους γεννιέται η ελπίδα.

Ένας λαός που χειραγωγείται, μέσα από μάτια παιδικά, μέσα από την φαντασία και την ελπίδα πως ο άνθρωπος είναι ον που αγωνιά και αγωνίζεται και πως όσο κι αν τον εκμεταλλεύονται και τον καταπατούν, εκείνος θα διεκδικεί ρισκάροντας ο,τι πολυτιμότερο έχει. Τη ζωή του. Και κάνει τα πάντα για αυτόν του τον αγώνα. Με όποια μέσα διαθέτει. Όπως μπορεί. Εγώ προσπαθώ να το κάνω μέσα από το θέατρο. Τα παιδιά για χάριν του αγώνα τους, φτάνουν μέχρι τον Άρη.

Ευχαριστώ τον Μανούσο Κλάδο και το Δ.Σ. του Οργανισμού «Αυλοπόταμος» που δέχθηκε την πρότασή μου για το παιδικό θεατρικό εργαστήρι!

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά, για αυτό το όμορφο καλοκαιρινό θεατρικό ταξίδι και όλα όσα έμαθα από εκείνα!

Καλή σχολική χρονιά!!»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ