ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Πατέντα Κρητών «πολεμά» το σκαθάρι που τρώει φοίνικες (Video)

0

Πατέντα για την πρόληψη των προσβολών στους φοίνικες από το σκαθάρι δημιούργησαν επιστήμονες από το Ηράκλειο, με τις πρωτότυπες συσκευές να έχουν ήδη σταλεί στη Γαλλία.

Πρόκειται για μια συσκευή η οποία διοχετεύει ρεύμα μέσω ενός μικρού φωτοβολταϊκού με στόχο τον εντοπισμό και τη θανάτωση του σκαθαριού, το οποίο προκαλεί μεγάλη καταστροφή στους φοίνικες.

Η διάθεση της συσκευής στη Γαλλία δεν είναι τυχαία καθώς όπως είναι γνωστό, η νότια Γαλλία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα με το σκαθάρι.

Η καινοτόμος συσκευή κατασκευάστηκε σε χρονικό διάστημα επτά μηνών, ενώ οι έρευνες για την οικολογική αυτή προσέγγιση ξεκίνησαν πριν από 7 χρόνια από τους επιστήμονες.

Αυτή είναι η συσκευή η οποία εξαφανίζει το σκαθάρι το οποίο καταστρέφει τους φοίνικες.

 

Η καινοτόμος αυτή ιδέα ανήκει στην τεχνολόγο γεωπόνο Παναγιώτα Ψειροφωνιά η οποία συνεργάστηκε με τον Ευρικλή Φιτσάκη για την υλοποίηση αυτής της συσκευής η οποία θα διατεθεί σύντομα στη Γαλλία από Γαλλική εταιρεία.

Πρόκειται για μια πατέντα η οποία έρχεται να προστατέψει τα φοινικοειδή από το σκαθάρι και τη στιγμή που αφήνει τα αυγά του στον φοίνικα.

Η συσκευή αυτή η οποία αποτελείται από φωτοβολταϊκό πάνελ θα διοχετεύει ρεύμα μόλις εντοπίσει το σκαθάρι, το οποίο θα το διαπεράσει και θα το θανατώσει ή θα του προκαλέσει σημαντική ζημιά.

Οι προσπάθειες ανάπτυξης της συσκευής ξεκίνησαν στις αρχές του έτους, με τη συσκευή να έχει αναπαραχθεί σε 4 πρωτότυπα.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ