ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σχολείο Θεάτρου - Θεατρικός Περίπλους: Παράταση εγγραφών Α΄ έτους έως και Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

0

Το Σχολείο Θεάτρου ξεκίνησε τη λειτουργία του στον Θεατρικό Περίπλου το 2014 με διευθύντρια την ηθοποιό και δασκάλα υποκριτικής, Μαρία Καντιφέ. Ο στόχος του Σχολείου είναι η εκπαίδευση όλων όσων αγαπούν το θέατρο, μια τέχνη που χρειάζεται συνεχή μελέτη και φροντίδα και που όποιος έρχεται σε επαφή μαζί της ξεκινά ένα ταξίδι εξέλιξης, κατακτώντας και ανακαλύπτοντας βήμα - βήμα έναν ατελείωτο δρόμο δημιουργίας και έκφρασης.

Η φοίτηση είναι τριετής και διαρκεί από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο, όπου και πραγματοποιούνται οι τελικές εξετάσεις κάθε έτους. Τα κύρια μαθήματα είναι τα εξής: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία, Δημιουργία ενός Ρόλου, Κίνηση-Χορός, Σωματική Έκφραση, Σκηνική Αντίληψη, Ιστορία Θεάτρου, τα οποία διδάσκονται από τους βασικούς εκπαιδευτές: Μαρία Καντιφέ (Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία, Σκηνική Αντίληψη, Δημιουργία ενός ρόλου), Αθανασία Κώστα (Κίνηση-Χορός) και Θωμά Καντιφέ (Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου). Παράλληλα με τα κύρια μαθήματα το Σχολείο φροντίζει κατά τη διάρκεια του έτους να παρέχει στους μαθητές ακόμα περισσότερους εκπαιδευτικούς δρόμους μέσω σεμιναριακών μαθημάτων από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στην εκπαίδευση και στο χώρο του Θεάτρου.  Στο πλαίσιο αυτό έχουν διδάξει στο σχολείο οι:  Ταξιάρχης Χάνος (Ορθοφωνία),  Πασχάλης Τσαρούχας (Τεχνικές του ηθοποιού),  Martina Sagmeister (Γλώσσα και Ελευθερία του Σώματος),   Γιάννης Παπατζανής (ρυθμολογία) , Δημήτρης Καταλειφός (Υποκριτική), Κωστής Καπελώνης (Υποκριτική) και με τη νέα χρονιά θα φιλοξενήσει, όπως έχει προγραμματιστεί, τον ηθοποιό Αργύρη Ξάφη (Αρχαία Τραγωδία), την Μάρθα Φριντζήλα (Αγωγή της φωνής), την Δέσποινα Κούρτη (Φωνή –Τραγούδι) καθώς και αρκετούς άλλους για ειδικά σεμινάρια Υποκριτικής και Σωματικής Έκφρασης.

   Το Σχολείο Θεάτρου αποφάσισε να δοθεί παράταση στις εγγραφές του Α’ έτους, έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν έως τότε  να καταθέτουν την αίτηση συμμετοχής τους, την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του Θεατρικού Περίπλου: www.theatrikosperiplous.gr. Αμέσως μετά την αποστολή της αίτησης θα ενημερωθούν για την επόμενη φάση της εγγραφής τους. Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας της ημερομηνίας κατάθεσης της αίτησης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, απευθύνονται σε ενήλικες και δεν υπάρχει προϋπόθεση προηγούμενης εμπειρίας για την εγγραφή στο Α΄ Έτος.

Περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο Θεάτρου θα βρείτε στην παραπάνω ιστοσελίδα του Θεατρικού Περίπλου,  στο τηλέφωνο της γραμματείας: 6943688972 (ώρες εξυπηρέτησης: 12.00-15.00 & 18.00-21.00), μέσω e-mail στο [email protected] και στο facebook:  @sxoleiotheatrou

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ