ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

0

Υπό το φως των αναμμένων δαδών με τη «φλόγα της αγάπης και της προσφοράς», πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Νομό μας, η 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων αποκεντρωτικών δράσεων του Συλλόγου «Δότες Ζωής», φέτος για πρώτη φορά, αυτή η μεγάλη γιορτή φιλοξενήθηκε στο Σπήλι από τον Πολιτιστικό Σύλογο Γυναικών Σπηλίου υπό την αιγίδα του Δήμου Αγ. Βασιλείου, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου.

Η φλόγα έφτασε στην είσοδο το χωριού μεταφερόμενη από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νεάπολης κ. Νικόλαο Παντιέρα, μετά και το πέρας της φετινής Λαμπαδρομίας στο Νομό Λασιθίου. Έπειτα, συνοδευόμενη από Εθελοντές Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, χορευτές της σχολής χορού Σπηλίου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, τον Αθλητικό Όμιλο Σπηλίου και πλήθος κόσμου, έφτασε στην κεντρική πλατεία όπου έγινε η αφή της στο βωμό από το Δήμαρχο κ. Ταταράκη και τον κ. Παντιέρα.

Μετά την ιστορική αναδρομή της εθελοντικής αιμοδοσίας που έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου «Δότες Ζωής» αιδεσιμ. πρωτ. Γεώργιο Γαλεράκη, ακολούθησε παρουσίαση από την παιδίατρο κα Όλγα Γραφάκου για την δωρεά μυλού των οστών και τα οφέλη της, ενώ στο συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανδρέας Μπενάκης, εκπαιδευτικός.

Μεταξύ των αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μ. Λάμπης Σιβρίτου & Σφακίων αιδεσιμ. πρωτ. Ευάγγελος Κοπανάκης, η κα Ροδουσάκη, γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και Πρόεδρος του αντίστοιχου συλλόγου Χανίων και ο κ. Γερμανάκης, Διοικητής του Τμ. Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Χορηγοί της 15ης Λαμπαδηδρομίας ήταν: το Ξενοδοχείο «Rastoni», το Ανθοπωλείο «Έβενος», ο κ. Τιμόθεος Βροντάκης («Tim Sound»), ο κ. Νικόλαος Χριστοφοράκης φωτογράφος, και οι κρητικοί καλλιτέχνες Μαμαλάκης Στρατής και Φραγκιαδάκης Γιάννης, οι οποίοι συμμετείχαν κλείνοντας τη βραδιά.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ