ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Βράβευση Δήμου Ρεθύμνης ως αειφόρο και οικονομικά βιώσιμη πόλη

0

Μία ακόμη τιμητική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ρεθύμνης από το θεσμό των Best City Awards ως Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης  που συγκαταλέγεται στις ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο  Δήμος Ρεθύμνης  τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο των Best City Awards 2017 στην κατηγορία Liveable City, Ενότητα Υποδομές & Αστική Ανάπλαση - Έργα ποδηλατοδρόμων για το Ολοκληρωμένο δίκτυο Ποδηλατοδρόμων που διαθέτει.  Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Ρεθύμνης  κ. Μίνως Αλεφαντινός στη  διάρκεια πανηγυρικής τελετής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου,  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στην οποία παρευρέθησαν 250 περίπου Δήμαρχοι, στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειών από όλη τη χώρα, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι.

Στη διάρκεια της τελετής οι συμμετέχοντες  ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές, τις καινοτόμες δράσεις και τις εφαρμοσμένες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν καθαρό περιβάλλον, υγεία, ασφάλεια, πολιτισμό, ευκαιρίες εργασίας, οικονομική ανάπτυξη και τελικά καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες τους

Εκτός από το Δήμο Ρεθύμνης, βραβεία Gold, Silver ή Bronze απονεμήθηκαν σε  Δήμους, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε 11 επιχειρήσεις που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις. Οι νικητές αναδείχθηκαν κατόπιν αξιολόγησης τους από  μία ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Πατούλη  - Πρόεδρο ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ